Kocaeli'de genç kizin 7. kattan düserek yaralanmasina iliskin yargilanan sanik beraat ettiKadir Yildiz

Kocaeli'de genç kizin 7. kattan düserek yaralanmasina iliskin yargilanan sanik beraat ettiKadir Yildiz

KOCAELI (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 7. kattan düsen genç kizin agir yaralanmasina iliskin tutuksuz yargilanan sanik polis memuru hakkinda beraat karari verildi.

Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, hakkindaki suçlama nedeniyle açiga alinan tutuksuz sanik polis memuru Ahmet A. ile taraf avukatlari katildi.

Celse arasinda mahkemeye gönderilen tanik ifadeleri ile Adli Tip Kurumu raporuna iliskin beyani sorulan katilan vekili, evraklara diyeceginin bulunmadigini söyledi.

Sanik avukati da gelen evraklar yönünden aleyhe hususlari kabul etmediklerini kaydetti.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda, sanigin üzerine atili suçu islendiginin sabit olmamasi gerekçesiyle beraatine, adli kontrol tedbirinin de kaldirilmasina karar verilmesini talep etti.

Katilanlar avukati, mütalaaya katilmadiklarini dile getirerek, sanigin cezalandirilmasini istedi. Sanik avukati da müvekkilinin üzerine atili suçu islemedigini savunarak, mütalaa yönünde beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanik Ahmet A. da üzerine atili suçu islemedigini basindan beri samimi sekilde söyledigini aktararak, "Keske böyle olmasaydi. Tek istegim Sedef'in iyi olmasi." ifadesini kullandi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanigin üzerine atili Sedefnur Ç'ye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçunu isledigi sabit olmadigindan beraatine, yurt disina çikis yasagi kararinin da kaldirilmasina hükmetti.

- Olay

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde 9 Ocak 2022'de, üniversite ögrencisi Sedefnur Ç. bir apartmanin 7. katindan pencereden düserek agir yaralanmisti.

Olayla ilgili gözaltina alinan süpheli 2 polis memurundan Ahmet A. tutuklanmis, O.Ç. ise islemlerin ardindan serbest birakilmisti, bir kadinin da ifadesine basvurulmustu.

Sedefnur Ç'nin celse arasinda görevlendirilen uzmanlar esliginde alinan sesli ve görüntülü ifadesinde, olay anini hatirlamadigi ve sanigin kendisini attigi ya da ittigi yönünde beyanda bulunmadigina iliskin anlatimlarinin dosyaya eklendigi 19 Ocak'taki durusmada, sanik Ahmet A'nin delillerin toplanmis olmasi ve tutuklu kaldigi süre göz önüne alinarak yurt disina çikis yasagi sartiyla tahliye edilmesine karar verilmisti.