Beyaz Saray'dan Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin'in ziyaretiyle ilgili açiklamaTugçenur Akgün

Beyaz Saray'dan Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin'in ziyaretiyle ilgili açiklamaTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - Beyaz Saray, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin'in ikili iliskilerin yani sira bölgesel ve küresel meseleleri masaya yatirdigini bildirdi.

Baskent Washington'da 14 Mart'ta bir araya gelen Sullivan ve Kalin'in görüsmesine iliskin Beyaz Saray'dan yazili açiklama yapildi.

Görüsmede, Sullivan'in, Türkiye'de meydana gelen depremler nedeniyle taziye mesajini yineledigi belirtilen açiklamada, ABD'nin bu süreçte Türkiye halkina desteginin devam edecegini belirttigi kaydedildi.

Açiklamada, taraflarin, Karadeniz Tahil Sevkiyati Girisimi'nin yenilenmesi için Türkiye'nin çabalari ve Rusya'nin Ukrayna'da devam eden saldirilarinin yani sira bir dizi bölgesel ve küresel gelismeleri de ele aldiklari ifade edildi.

Taraflarin, Ermenistan ve Azerbaycan arasinda devam eden müzakerelere verdikleri destek ile ikili savunma isbirligini de masaya yatirdiklari kaydedilen açiklamada, Sullivan'in, ABD'nin Isveç ve Finlandiya'nin NATO'ya üye olmalari yönündeki görüsünü aktardigi belirtildi.

- Kalin-Nuland görüsmesi

ABD Disisleri Bakanligi Siyasi Isler Müstesari Victoria Nuland da bugün Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin ile görüsmesine iliskin Twitter'dan bir paylasim yapti.

Depremlerden etkilenenlere taziyelerini sunmak ve ABD'nin bu süreçte Türkiye'ye verdigi destegi görüsmek üzere Kalin ile bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti ifade eden Nuland, Isveç ve Finlandiya'nin NATO'ya katilimi konusunun yani sira ikili ve bölgesel isbirliklerini masaya yatirdiklarini bildirdi.