Honda'nin Hornet modeli yeniden Türkiye'deTolga Yanik- CB750 Hornet, 18 Mart'ta 243 bin TL'den baslayan fiyati ve parlak inci beyazi, grafit siyah ve sari olmak üzere üç renk seçenegi ile Honda bayilerindeki yerini alacak

Honda'nin Hornet modeli yeniden Türkiye'deTolga Yanik- CB750 Hornet, 18 Mart'ta 243 bin TL'den baslayan fiyati ve parlak inci beyazi, grafit siyah ve sari olmak üzere üç renk seçenegi ile Honda bayilerindeki yerini alacak

ISTANBUL (AA) - Honda'nin CB750 Hornet modeli, yeni motoru ve tasarimiyla Türkiye yollarina çikiyor.

Sirket açiklamasina göre, Honda'nin ilk kez 1998 yilinda Avrupa yollarina çikan modeli Hornet, yenilenen tasarimiyla geri dönüyor.

Hornet, yillar içerisinde Honda mühendislerinin teknolojileri ile gelistirilerek Honda'nin mirasindaki önemli modellerden biri haline geldi.

Italya Roma'daki AR-GE tesisinde özellikle genç sürücülerin beklentileri dogrultusunda güçlendirilen ve tasarimi yenilenen CB750 Hornet, keskin çizgilere sahip minimalist görünüm ile modern bir "streetfighter" tarzini ortaya koyuyor. Honda'ya özgü denge, stabilite ve yol tutusu özellikleriyle güç-agirlik orani sayesinde tüm sürüs kosullarinda sürücüsüne üstün bir sürüs sagliyor.

Honda için streetfighter konseptini temsil eden yeni CB750 Hornet, Honda'nin günümüz tüketici ihtiyaçlari ile mirasini sentezleyen model olmasiyla öne çikiyor. Honda'nin "efsane" modellerinden olan CB750 Hornet, yeni tasarimi ve güçlenen motoruyla 18 Mart'ta 243 bin TL'den baslayan fiyati ve parlak inci beyazi, grafit siyah ve sari olmak üzere üç renk seçenegi ile Honda bayilerindeki yerini alacak.

- 92 beygir gücüyle sinifinda öne çikiyor

Honda mühendisleri, Hornet'e yüksek performans saglayan yeni paralel iki silindirli bir motor gelistirdi. 92 beygir gücüne ulasan yeni Hornet, sinifinda güçlü motosiklet olarak öne çikiyor. Hornet, hem sürücülerin yüksek performans beklentisini hem de ayni zamanda orta devirlerde yüksek çekis gücüyle pratik bir kullanim sunmak üzere tasarlandi.

Tamamen yenilenen kompakt ve hafif iki silindirli 755 cc motora sahip Hornet, 9.500 d/d'de ürettigi 92 HP (67,5 kW) maksimum güç ile mirasini korumaya devam ediyor. Motor ayni zamanda 7.250 d/d'de 75 Nm tork degeriyle alt ve orta devirler dahil tüm sürüs kosullarinda yüksek çekis gücü sunuyor.

Yeni CB750 Hornet modelinin yenilenmesi için Honda'nin motosiklet üretimi ve gelistirme konusundaki bilgi birikimi ve deneyimi öne çikarken, özel egzoz ile birlikte patentli Vortex Akis Kanallari hava akisini hava kutusuna esit olarak dagitarak hassas gaz tepkisi ve yüksek çekis gücü sagliyor.

Iki silindirli motorda CBR1000RR-R Fireblade modelinden aktarilan Nikel-Silisyum karbür kaplamadan yararlanildi. 8 supapli silindir kafasi sayesinde tüm bunlar kompakt bir yapida bir araya geliyor. Kaydirmali debriyaj özelligi, yumusak bir his sunuyor, vites geçislerde kolaylik ve sert fren veya hizli vites düsürme aninda arka tekerlegin kilitlenmemesini sagliyor. Hornet, 4,35 lt/100km yakit tüketimi degeri (WMTC modu) ve 15,2 litrelik yakit deposuyla 340 kilometrenin üzerinde bir menzil sunuyor.

Yeni Hornet'te ayrica, 4 farkli sürüs modu bulunuyor. Entegre Ön Tekerlek Kalkis Kontrolü ile programli Motor Gücü, Motor Freni ve Honda Seçilebilir Tork Kontrolü kombinasyonlarini içeren Standart, Spor ve Yagmur sürüs modunun yani sira sunulan Kullanici modunda ise sürücünün kosullara ve sürüs tarzina uygun olarak tercih ettigi kombinasyon seçilebiliyor. Bu modlar, sol gidon anahtari ve TFT ekrani üzerinden yönetilebiliyor.

- Modern tasarim ve gelismis donanim

Yakit deposu, esekarisi kanadindan esinlenilerek tasarlandi. Keskin tasarimli ön grenajdan kuyruk tasarimina kadar tüm ayrintilar Hornet'in sportif karakterini ortaya koyuyor. 16,6 kilogram iskelet agirligina sahip olan yeni Hornet'in, motor performansini yansitacak sekilde ayarlanan yeni hafif çelik elmas bir iskeleti bulunuyor.

Dik sürüs pozisyonuna uygun 795 mm sele yüksekligi ile dogal oturma pozisyonu için geride konumlandirilan ayakliklar ve genis gidonlar farkli sürücülerin gereksinimlerini karsiliyor. Çeviklik ve geri bildirim için yeni çelik salincakla birlikte ayarlanabilir ön yüke sahip arka amortisör, eglence faktörünü en üst düzeye çikariyor. LED aydinlatmalar ve sinyaller otomatik olarak kapaniyor, sürüs güvenligi için ise Acil Durum Fren Sistemi bulunuyor.

Honda Akilli Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) araciligi ile hem Android hem de ilk kez IOS cihazlar için sunulan gelismis baglanabilirlik özellikleri ile pratik, okunakli ve tüm sürüs bilgilerini sürücüye anlik olarak aktaran 5 inçlik yüksek çözünürlüklü TFT renkli ekran sürüs keyfini destekliyor. Sürücünün tercihine göre analog veya grafik bar olmak üzere 4 tip hiz/devir ekraninin yani sira yakit göstergesi/tüketimi, sürüs modu seçimi/motor parametreleri, vites seçimi ve devir sayacinda vites degisim uyarisi bilgileriyle gösterge ekrani kisisellestirilebiliyor.

Panel, sol gidondaki kumanda üzerinden yönetilirken; Honda Akilli Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) sayesinde sürüs aninda telefon görüsmeleri, mesajlar, müzik ve navigasyonun sesli kontrolü gibi islevlere erisim saglanabiliyor.