Sok Marketler deprem bölgesinde tarimi ve çiftçiyi destekliyorUgur Aslanhan- Sirket, Hatay Arsuz'da bahçelerde bekleyen limonlari üreticilerle birlikte toplayarak magazalarinda satisa sundu

Sok Marketler deprem bölgesinde tarimi ve çiftçiyi destekliyorUgur Aslanhan- Sirket, Hatay Arsuz'da bahçelerde bekleyen limonlari üreticilerle birlikte toplayarak magazalarinda satisa sundu

ISTANBUL (AA) - Sok Marketler, deprem bölgesinde tarim üretiminin devam etmesi için çalismalarini sürdürürken, Hatay Arsuz'da bahçelerde bekleyen limonlari üreticiler ile birlikte toplayarak magazalarinda satisa sundu.

Sok Marketler açiklamasina göre, sirket, yasanan deprem felaketinin ardindan afet bölgesinde yerel tarim üretiminin devamini saglamak amaciyla çiftçilere destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda bölgedeki faaliyetlerini sürdüren sirket, Hatay'in Arsuz ilçesinde bahçelerde bekleyen olgun limonlari üreticiler ile beraber toplayarak satin aldi.

Binlerce çiftçi ve üreticinin bulundugu deprem bölgesinde, afet sebebiyle tarlada ve agaçta bekleyerek bozulma tehlikesiyle karsi karsiya kalan olgunlasmis tarim ürünleri, Sok Marketler magazalarinda tüketicilerle bulustu. Bu destekle olgunlasmis ürünlerin dallarda çürümesi engellenirken, çiftçilere de gelir imkani yaratilarak bölgenin tekrar ayaga kalkmasina yönelik önemli bir adim atildi.

- "Anadolu'nun bereketli topraklarini ve yerel üreticilerimizi korumak üzere çalisiyoruz"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan Sok Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Ugur Demirel, deprem bölgesinde tarlada ve agaçta bekleyen tarim ürünlerini satin alarak bölgeye ve üreticilere destek olduklarini bildirdi.

Afet bölgesinin, bereketli topraklarla Anadolu'yu besleyen çok degerli ve genis tarim sahalarini içerdigini kaydeden Demirel, su açiklamalarda bulundu:

"Bu degerimizi korumamiz, tarimsal üretimin devamliligini saglamamiz hem ülkemiz için hem de bölgenin ekonomik olarak tekrar güçlenmesi için kritik öneme sahip. Biz de bölgedeki yerel üreticilerimizin bu zorlu günlerinde yaralarini bir nebze de olsa sarabilmek amaciyla Arsuz'da bahçelerde bekleyen olgun limonlari üreticilerimiz ile beraber topladik ve magazalarimizda müsterilerimizle bulusturduk. Bölgede tarimin tekrar ayaga kaldirilmasi için üreticilere destegimizi sürdürecegiz."