Edirne'de huzurevi sakinleri el sanatlari atölyesinde huzur buluyorGökhan Zobar- Emekli ögretmen Sevgi Pazar: - "Çok zengin bir atölyemiz var. Her türlü el sanatini icra etmeye çalisiyoruz. Bu çalismalar bize moral oluyor, kafamiz dinleniyor"
EDIRNE (AA) - GÖKHAN ZOBAR - Edirne Huzurevindeki yaslilar, bos zamanlarini el sanatlari atölyesinde degerlendirerek huzur buluyor.
Atölyede çesitli sanat dallariyla ilgilenen yaslilar, kurs egitmenlerinden aldiklari bilgileri tatbik edip günün büyük bölümünü burada geçiriyor.
El becerilerini gelistiren yaslilar, birbirinden güzel ürünler tasarlarken hazirladiklari ürünleri, huzurevinde ve yilin belli dönemlerinde düzenlenen etkinliklerde sergiliyor.
Yaslilar Haftasi etkinlikleri kapsaminda depremzedeler yararina düzenlenen kermeste elde edilen gelir, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlerin ihtiyaçlari için ilgili kurumlara bagislandi.
- "Bu çalismalar bize moral oluyor"
Emekli ögretmen Sevgi Pazar, AA muhabirine, atölyede taki tasarimi, biblo yapimi, seramik ve ahsap boyama gibi islerle ilgilendiklerini söyledi.
Sinif ögretmeni olarak uzun yillar görev yaptigini belirten 67 yasindaki Pazar, eskiden kalan bilgilerini tazeleyerek yeni beceriler gelistirdigini ifade etti.
El sanatlari atölyesinde huzur bulduklarini anlatan Pazar, sunlari kaydetti:
"Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Çok zengin bir atölyemiz var. Her türlü el sanatini icra etmeye çalisiyoruz. Bu çalismalar bize moral oluyor, kafamiz dinleniyor. Ortamimiz çok rahat, istedigimiz gibi özgür sekilde çalismalarimizi yapiyoruz. Burada çok mutluyuz. Aile ortamindan öte güzel bir yasamimiz var. Ürünlerimizi tasarlarken geri dönüsüm malzemelerini de kullaniyoruz. Dogadan buldugumuz agaç dallari ve taslarla tasarimlar yapiyoruz."
Pazar, huzurevi sakinleri olarak depremzedeler yararina yaptiklari kermeste de el ürünlerini satisa çikardiklarini ve güzel bir yardim toplandigini dile getirdi.
- Zamanin nasil geçtigini anlamiyoruz
El sanatlari atölyesinde bileklik ve tespih gibi ürünler tasarlayan 69 yasindaki Ismail Gücüyener, önceden bilmedigi bir el sanatini yapmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.
Kurs egitmenlerinin yönlendirmeleriyle el emegi ürünler yaptiklarini belirten Gücüyener, atölyede hos vakit geçirdiklerini dile getirdi.
Yaklasik 3 yildir el sanatlari atölyesine geldigini aktaran Gücüyener, "Daha önce böyle bir el isiyle ugrasim yoktu. Kahvede oturacagima gelip burada zaman geçiriyorum. Bileklik, tespih, kolye ve cüzdan gibi ürünler yapiyorum. Boncuk dizmek terapi gibi oluyor. Her gün en az 2-3 ürün yapiyorum. Burada hos vakit geçiriyoruz. Zamanin nasil geçtigini anlamiyoruz." diye konustu.