HAK-IS Genel Baskani Arslan'dan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü mesaji:Kübra Agaçyetistiren- "Çanakkale, tarihte emsali görülmemis bir kahramanlik destanidir. Çanakkale, dayanismanin, kardesligin, milli birlik ve beraberligin adidir"

HAK-IS Genel Baskani Arslan'dan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü mesaji:Kübra Agaçyetistiren- "Çanakkale, tarihte emsali görülmemis bir kahramanlik destanidir. Çanakkale, dayanismanin, kardesligin, milli birlik ve beraberligin adidir"

ANKARA (AA) - Hak Isçi Sendikalari Konfederasyonu (HAK-IS) Genel Baskani Mahmut Arslan, Çanakkale Zaferi'nin tarihte emsali görülmemis bir kahramanlik destani oldugunu belirterek, "Çanakkale, dayanismanin, kardesligin, milli birlik ve beraberligin adidir." ifadesini kullandi.

Arslan, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü" dolayisiyla mesaj yayimladi.

HAK-IS Genel Baskani Arslan, Çanakkale'nin vatan ve bagimsizlik için düsmana karsi tek vücut olan kahraman milletin destan yazdigi yer oldugunu bildirdi.

Arslan, Çanakkale savaslarinin ve elde edilen muhtesem zaferin tarihte çok özel bir yeri ve önemi oldugunu belirterek, "Çanakkale, tarihte emsali görülmemis bir kahramanlik destanidir. Çanakkale, dayanismanin, kardesligin, milli birlik ve beraberligin adidir." degerlendirmesinde bulundu.

Çanakkale'nin milletin iman ve azminin, metanet ve gücünün açik bir göstergesi ve bagimsiz yasama kararliliginin sembolü oldugunu aktaran Arslan, Çanakkale Zaferi'nin 108. yilinda ayni ruh ve inançla depremin açtigi yaralarin birlikte sarilacagini vurguladi.

Arslan, mesajinda sunlari kaydetti:

"Çanakkale, vatani ve bagimsizligi için düsmana karsi tek vücut olan kahraman milletimizin destan yazdigi yerdir. Çanakkale düsmanin umutlarinin kirildigi, milletimizin umutlarinin yeserdigi yerdir. Çanakkale'yi geçilmez kilan ecdadimizin kararliligi, fedakar ve cefakar milletimizin vatani için yapabileceklerinin göstergesidir. Çanakkale, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açik bir göstergesi, bagimsiz yasama kararliliginin sembolüdür. Gücünü ecdadindan alan aziz milletimiz, dün oldugu gibi bugün de içerde ve disarda vatanina kasteden hainlerin karsisinda 'Çanakkale Ruhuyla' dimdik durmaktadir.

Çanakkale Zaferi'nin unutulmaz kahramanlardan birisi de Seyit Onbasi olmustur. Seyit Onbasi’nin, Çanakkale Savasi'nin en kritik döneme girdigi anda 275 kilogramlik top mermisini tek basina tasiyarak ateslemesi sonucunda, Ingiliz Ocean zirhlisinin batirilmasi, tarihin akisini degistiren çok önemli bir olaydir. Seyit Onbasi gibi kahramanlar, 7 düvelin üzerimize saldirdigi dönemde imanlariyla, inançlariyla, sadakatleriyle milletimizin bagimsizligini koruyarak kurtulusa ermesini saglamislardir. Çanakkale sehitlerimizi unutmamak ve onlarin bize biraktigi mirasa en güzel sekilde sahip çikmak, Türk milleti olarak boynumuzun borcudur. HAK-IS Konfederasyonu olarak, 18 Mart Çanakkale sehitlerimiz basta olmak üzere tüm sehit ve gazilerimize borcumuz oldugunun bilincindeyiz."

HAK-IS'e bagli Hizmet-Is Sendikasinin, Balikesir'in Havran ilçesinde Seyit Onbasi'nin adini yasatmak ve sonraki nesillere aktarabilmek için HAK-IS/Hizmet-Is Koca Seyit Ilkokulu'nu hizmete açtigini anlatan Arslan, "Çanakkale kahramani Seyit Onbasi'nin bizlere biraktigi emaneti gelecege tasimak için HAK-IS/Hizmet-Is Koca Seyit Ilkokulu'nda yeni nesillerin egitim görmesine öncülük ettigimiz için mutlu ve gururluyuz." ifadelerine yer verdi.

Arslan, Çanakkale Zaferi'nin gururunun yasadigi bugünde Kahramanmaras ve Hatay merkezli depremlerin 11 ilde yarattigi hasar ve kayiplarin acisini hatirlatarak, "Dün Çanakkale'de bagimsizlik için milli birlik ve dayanisma duygulariyla hareket eden ecdadin torunlari olarak bugün de ayni ruh ve inançla depremin açtigi yaralari birlikte saracagiz." degerlendirmesinde bulundu.

HAK-IS'in arama kurtarma ekibi 30 kisilik HAK Umut timinin, afet bölgesine AFAD koordinasyonunda intikal eden ilk kurtarma ekiplerinden biri olduguna dikkati çeken Arslan, Kahramanmaras’ta enkazda arama kurtarma çalismalarini büyük gayretle sürdürdüklerini ve sahada birçok vatandasi enkazdan canli olarak çikardiklarini aktardi.

- "Gün yardimlasma ve dayanisma günüdür"

Mahmut Arslan, saha çalismalarinin disinda, HAK-IS Genel Merkezi'nde AFAD ile koordineli bir kriz merkezi olusturarak, "HAK-IS ile Birlikte Depremzedelere Sen de El Uzat" yardim kampanyasi baslattiklarini vurguladi.

HAK-IS olarak, bagli sendikalarla milletin yaninda durduklarina vurgu yapan Arslan, "Gün yardimlasma ve dayanisma günüdür, birlik olma günüdür. HAK-IS ve sendikalarimizin deprem bölgesine yardimlari 250 milyona yaklasti. Konfederasyonumuz ve sendikalarimiz, üyelerimizle dayanisma içerisinde, bölgenin normallesmesi için elinden gelen bütün çabayi göstermeye devam edecektir." açiklamasini yapti.

Arslan, HAK-IS olarak, devlet ve milletin dayanismasina güvendiklerini, bu dayanisma ile zorlu günleri birlikte asarak aydinlik günlere kavusacaklarini kaydederek, mesajina söyle devam etti:

"Bu duygularla Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, vatani, bayragi ve hürriyeti için sehit düsen Mehmetçiklerimizi ve vatandaslarimizi minnet ve sükranla aniyoruz. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza da bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhlari sad olsun."