Venezuela'nin yeni petrol bakani belli olduSinan Dogan

Venezuela'nin yeni petrol bakani belli olduSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Venezuela'da Petrol Bakani Tareck El Aissami'nin Venezuela Petrol Sirketinden (PDVSA) istifa etmesinin ardindan yeni petrol bakani atandi.

Devlet Baskani Nicolas Maduro tarafindan atanan Pedro Rafael Tellechea, PDVSA'nin yeni Petrol Bakani oldu.

Baskent Karakas'taki Devlet Baskanligi Sarayi Miraflores'te Tellechea ile bir araya gelen Maduro, Tellechea'ya yeni görevinde basarilar diledi.

Tellechea da açiklamasinda Maduro'ya tesekkür ederek, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkinmasina katkida bulunmaya devam etmek için tüm çabamla elimden gelenin en iyisini yapacagim." ifadesini kullandi.

Tellechea'nin bundan önce Venezuela Petrokimya Endüstrisinin (PEQUIVEN) Baskani olarak görev yaptigi bildirildi.

- El Aissami görevinden istifa etmisti

El Aissami, PDVSA'ya yönelik açilan yolsuzluk sorusturmasi nedeniyle 21 Mart'ta görevi biraktigini duyurmustu.

Twitter hesabindan açiklamalarda bulunan El Aissami, yolsuzluk iddialarinin aydinlatilmasina yardimci olmak amaciyla görevi biraktigini belirterek, "Bu sürece tam destek olmak ve eslik etmek amaciyla Petrol Bakani olarak istifami sunmaya karar verdim." ifadesini kullanmisti.

Devlet kanali VTV'nin haberine göre, dün Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Polisi, Ulusal Kripto Varliklari Müfettisligi (SUNACRIP) eski Baskani Joselit Ramirez'in yani sira iki yargiç ve bir belediye baskani PDVSA'ye yönelik yolsuzluk sorusturmasi kapsaminda gözaltina alinmisti.

PDVSA'ya yönelik yolsuzluk sorusturmasi kapsaminda gözaltina alinan kisilerinin sayisinin 19'a çiktigi dün bildirilmisti.