Depremzedeler Kirgiz çadirlarinda mefrusat kursuna devam ediyorMümin Altas- Milli Egitim Bakani Özer: - "Çadir kentlerde açtigimiz halk egitimi kurslarimizla bölgedeki kadinlar hem ögreniyor hem moral buluyor"

Depremzedeler Kirgiz çadirlarinda mefrusat kursuna devam ediyorMümin Altas- Milli Egitim Bakani Özer:
- "Çadir kentlerde açtigimiz halk egitimi kurslarimizla bölgedeki kadinlar hem ögreniyor hem moral buluyor"

ANKARA (AA) - Kahramanmaras'ta depremzedeler, Kirgiz çadirlarinda hizmet veren Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Egitimi Merkezi'ndeki mefrusat kurslarina devam ediyor.

Milli Egitim Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, depremzedeler, mefrusat kursunda, kendilerine ve çocuklarina esofman, çanta, pijama, nevresim dikip bölgede çalisan asker ve gönüllü pek çok kisinin kiyafet tadilatini da yapiyor.

Kursiyer depremzedeler, üretip baskalarina yardim ederek kaybettikleri yasama sevinçlerini geri kazandiklarini belirtiyor.

Halk egitim merkezindeki kursiyerlerin görüntülerini sosyal medya hesabindan paylasan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Çadir kentlerde açtigimiz halk egitimi kurslarimizla bölgedeki kadinlar hem ögreniyor hem moral buluyor. Kursiyerlerimiz, tadilattan üretime bölge insanimizin her türlü gereksinimine cevap verirken yasamin üretimle yeniden canlanmasina da katkida bulunuyor." ifadelerini kullandi.