IHH ramazanda 3 milyon kisiye ulasmayi hedefliyorZeynep Rakipoglu

IHH ramazanda 3 milyon kisiye ulasmayi hedefliyorZeynep Rakipoglu

ISTANBUL (AA) - Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, bu yil ramazan çalismalari kapsaminda Türkiye'de ve kriz yasanan ülkelerde yaklasik 3 milyon kisiye ulasmayi amaçliyor.

IHH'den yapilan açiklamaya göre vakif, "Ramazan Hayata Bereket" slogani ile ramazan çalismalarina basladi.

Vakif, bu yil Türkiye'nin yani sira kriz ve yoksulluk yasanan ülkelerde ihtiyaç sahiplerinin ve yetim ailelerinin kapilarini çalarak 3 milyon kisiye ramazan yardimlari ulastirmayi hedefliyor.

Yardim çalismalariyla yetimlere bayramlik giysi, ihtiyaç sahiplerine gida kumanyasi, zekat ve fitre dagitimi ile iftariyelik ikraminda bulunulacak.

- 310 bin kisiye gida kumanyasi dagitilacak

IHH, 550 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin depremden etkilenen illerde yogunluklu olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinde toplam 250 bin kisiye ulastirilmasini planliyor.

Yurt disi çalismalari kapsaminda da toplamda 60 bine yakin ihtiyaç sahibine gida kumanyasi ulastirilmasi hedefleniyor. Türkiye'de dagitilacak gida kolilerinin ilk bölümü 65 tirla 81 sehre dogru yola çikti.

Bagisçilar, kurulacak iftar sofralarina 70 TL katkida bulunarak bir kisinin iftarligini karsilayabilecek.

IHH ramazan faaliyetleri kapsaminda ayrica, çocuklari mutlu edecek çalismalar da planladi. Bu çerçevede, yurt içi ve yurt disinda 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuga bayramlik kiyafetler hediye edilecek. Hayirseverler, 500 TL'ye bir çocugu bastan asagiya giydirerek bayramlik ihtiyacini karsilayabilecek.

Vakif, bagisçilardan emanet aldigi zekat ve fitreleri de ramazanda on binlerce kisiye ulastirmayi hedefliyor.

Hayirseverler, Türkiye'de ve dünyanin farkli bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için zekatlarini, fitrelerini, sadakalarini ve kumanyalarini bagislayarak IHH'nin ramazan boyunca gerçeklestirecegi kampanyalara internet sitesinden bilgi alip destek olabilecek.