MHP Genel Baskan Yardimcisi Yönter, Engelliler Haftasi programinda konustu:Ümit Türk- "Asil engel karsimizda. Asil engel, zillet. Asil engel, melanet. Asil engel, Türkiye düsmanlari. Bunlara karsi birlikte hareket etmeliyiz. 14 Mayis'ta engelleri insallah asacagiz"

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yönter, Engelliler Haftasi programinda konustu:Ümit Türk- "Asil engel karsimizda. Asil engel, zillet. Asil engel, melanet. Asil engel, Türkiye düsmanlari. Bunlara karsi birlikte hareket etmeliyiz. 14 Mayis'ta engelleri insallah asacagiz"

ISTANBUL (AA) - MHP Genel Baskan Yardimcisi Izzet Ulvi Yönter, "Asil engel karsimizda. Asil engel, zillet. Asil engel, melanet. Asil engel, Türkiye düsmanlari. Bunlara karsi birlikte hareket etmeliyiz. 14 Mayis'ta engelleri insallah asacagiz." dedi.

MHP Istanbul Il Baskanligi tarafindan Engelliler Haftasi kapsaminda Çekmeköy Tabiat Parki'nda "Sevgi ile Engelsiz Yarinlara Hilal'in Gölgesinde Hep Birlikte" programi düzenlendi.

Engelli bireylerle ailelerinin katildigi programda konusan Yönter, her insanin engelli adayi oldugunun unutulmamasi gerektigini anlatti.

MHP olarak her zaman engelli vatandaslarin yaninda olduklarini vurgulayan Yönter, dogustan veya sonradan bir engeli bulunanlarin öncelikle kendi ayaklari üzerinde durmalarini saglayacak hukuki ve sosyal bir çerçeve olusturmak gerektigini söyledi.

Yönter, Cumhur Ittifaki olarak kamuda engelli istihdamini artiracaklarini ve engelli ayligini yükselteceklerini belirterek, "Normal sartlarda engelli ayligi ve engellilere bakanlarin ayliklari belirlenirken aile geliri esas aliniyordu. Bu yanlis, adaletsiz. Bu adaletsizligi birlikte giderecegiz. Biz ailenin degil, engellilerin bizzat gelirine bakacagiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye'de on milyona yakin engelli bulundugunu aktaran Yönter, bütün engellilerin, baskalarinin yardimina muhtaç olmadan yasamalarini amaçladiklarini ifade etti.

- "Sosyal medya teröristlerine, anarsistlere müsamaha yok"

Yönter, 14 Mayis Pazar günü yapilacak seçimlere isaret ederek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Asil engel karsimizda. Asil engel, zillet. Asil engel, melanet. Asil engel, Türkiye düsmanlari. Bunlara karsi birlikte hareket etmeliyiz. 14 Mayis'ta engelleri insallah asacagiz. Terörle mücadele esnasinda yaralanan, bir uzvunu kaybeden engelli olan nice kahramanlar var. Bu kahramanlara mermi sikanlar, ates açanlar, pusu kuranlar, su anda Cumhuriyet Halk Partisiyle IYI Partiyle ittifak halinde. Bunlara da müsaade etmeyecegiz."

Terör örgütlerine müsamaha göstermeyeceklerini anlatan Yönter, "Küresel medyaya, sosyal medya teröristlerine, anarsistlere müsamaha yok, müsaade yok. Peki güvence kim? Sizsiniz. Güvence kim? Türk milleti. Recep Tayyip Erdogan'i tekrar açik ara cumhurbaskani seçelim. Türkiye Büyük Millet Meclisinde de çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisine oyumuzu verelim." diye konustu.