Stefan Kuntz'dan TFF'nin Akademi Projesi egitimine ziyaretEmre Dogan

Stefan Kuntz'dan TFF'nin Akademi Projesi egitimine ziyaretEmre Dogan

ISTANBUL (AA) - A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Türkiye Futbol Federasyonunun Akademi Projesi egitimine ziyarette bulundu.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açiklamaya göre Alman teknik adam, Riva'daki Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde TFF ile bir Belçika firmasi is birliginde gerçeklestirilen ve Spor Toto Süper Lig ile TFF 1. Lig'den toplam 20 akademi direktörünün katildigi organizasyonda bir konusma yapti.

Almanya Futbol Federasyonunun altyapi organizasyonu ve çalisma prensiplerinden bahseden Kuntz, verimli isleyen bir altyapi için yeterli miktarda antrenman sahasina sahip olmanin önemine dikkati çekti.

Stefan Kuntz, Belçika firmasinin yetkilileriyle görüserek egitim programlariyla ilgili bilgi aldi.


- Akademi Projesi'nin ilk egitimi tamamlandi


TFF'nin genç futbolcu gelisiminde sürdürülebilir ve üretken bir yapi olusturmak için hazirladigi Akademi Projesi'nin ilk egitim programi tamamlandi.

TFF Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin ile FGD Teknik Direktörü Dr. Erden Or'un da yer aldigi egitim kapsaminda 'Akademi Direktörü Profili', 'Futbol Felsefesi' ve 'Kulüp ve Akademi Yönetimi' basliklari ele alindi.

TFF'nin Türk futbolunda akademileri yüksek standartlara tasimak amaciyla hayata geçirdigi Akademi Projesi, yogun bir tempoda devam edecek. Haziran, agustos, ekim ve aralik aylarinda akademi direktörleri yeni egitimler alacak. Nisan ayinda ise altyapi antrenörlerine yönelik egitimler baslayacak.