TGDF'den "Gida Sanayi Teknik Destek ve Restorasyon" Abdulkadir Günyol- TGDF Yönetim Kurulu Baskani Demir Sarman: - "Barinma ve ulasimi da kamu ve paydaslarimizin yardimlari ile organize edecegiz. Bu zor zamanlari birlikte asacagiz"

TGDF'den "Gida Sanayi Teknik Destek ve Restorasyon" Abdulkadir Günyol- TGDF Yönetim Kurulu Baskani Demir Sarman:
- "Barinma ve ulasimi da kamu ve paydaslarimizin yardimlari ile organize edecegiz. Bu zor zamanlari birlikte asacagiz"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Gida ve Içecek Dernekleri Federasyonu (TGDF), deprem bölgesinde ekonomik ve sosyal hayatin hizla toparlanabilmesi amaciyla "Gida Sanayi Teknik Destek ve Restorasyon" projesini baslatti.

Federasyondan yapilan açiklamada, TGDF, subat ayinda Türkiye'nin güneydogu illerinde meydana gelen depremlerde yasanan kayiplarin ardindan depremzedelerin sikintilarini olabildigince kisa sürede atlatabilmesi, ekonomik ve sosyal hayatin hizla toparlanabilmesi amaciyla "Gida Sanayi Teknik Destek ve Restorasyon" projesini hayata geçiriyor.

Proje ile yörede faaliyet gösteren gida üretim tesislerinin, makine parklarinin, elektrik aksamlarinin hasarlarinin giderilmesinde ve tamir edilmesinde katki yapmak üzere olusturulacak bir insan kaynagi havuzundaki gönüllü teknik uzmanlar (mühendis, tekniker, mekaniker) ile eleman destegi verilmesi öngörülüyor.

Böylece ilgili otoritelerin kullanilabilir raporu verdigi, agir hasarli olmayan gida üretim ve isleme tesislerinin bir an önce isler duruma getirilip ekonomik hayata yeniden kazandirilmasi amaçlaniyor. TGDF, bünyesindeki dernekler araciligiyla depremin medyana geldigi ilk andan itibaren gerek ilgili kamu kuruluslari araciligiyla gerekse dogrudan sekilde yaralarin sarilmasi amaciyla depremden etkilenen bölge için yardim ve destek faaliyetleri gerçeklestiriyor. Bu proje ile gida üretim tesislerine yönelik de adim atilmis oluyor.

- "Kim ne kadar zaman ve enerji ayirabilecek ise basimizin üstünde yeri olacaktir"

Açiklamada görüslerine yer verilen TGDF Yönetim Kurulu Baskani Demir Sarman, bölgede binlerce hasar görmüs gida isleme ve üretim tesisi oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bunlarin bir kismi hafif hasarli olarak tanimlayabilecegimiz durumda. Binasi hasarli ve riskli olmayan ama makine ve ekipman parkinda tamir, bakim ve onarim ihtiyaci olan tesisler mevcut. Ancak ayni dönem içinde bu kadar tesisi tekrardan isler hale getirebilmek için bölgede yeterli sayida teknik insan ve ekipman bulunmuyor. Ama biz ülkemizin diger bölgelerinde faaliyetleri olan firmalardan, tesislerden, kendi içimizden toparlayacagimiz ekipler ile bu restorasyon sürecinde yardim elimizi uzatabilir, mühendislik ve teknik becerilerimizi bir araya getirip emegimizi ortaya koyarak fark yaratabilir ve bu süreci hizlandirabiliriz."

Projeye sadece aktif olarak is hayatinda olan teknik insanlari degil, topluma, ülke ekonomisine katki yapmak, yöre insaninin yaralarinin sarilmasinda bir parça da olsa emegi olsun isteyen emekli veya serbest çalisan mekanik, elektrik, kaynak, tesisat becerileri, ustaliklari olan tüm vatandaslari davet ettiklerini belirten Sarman, "3 gün de olur, 5 gün de olur, kim ne kadar zaman ve enerji ayirabilecek ise basimizin üstünde yeri olacaktir. Barinma ve ulasimi da kamu ve paydaslarimizin yardimlari ile organize edecegiz. Bu zor zamanlari birlikte asacagiz." ifadelerini kullandi.

TGDF, proje kapsaminda aralarinda TOBB, TÜSIAD, Türkiye Makine Federasyonu, sendikalar gibi is dünyasinin çesitli örgütlerine ve üniversitelere "Gida Sanayi Teknik Destek ve Restorasyon" projesine destek çagrisinda bulundu.