Büyükler Türkiye Kupasi Kürek Sampiyonasi sona erdiÖmer Kundakçi

Büyükler Türkiye Kupasi Kürek Sampiyonasi sona erdiÖmer Kundakçi

MUGLA (AA) - Mugla'nin Köycegiz ilçesinde düzenlenen Büyükler Türkiye Kupasi Kürek Sampiyonasi tamamlandi.

Türkiye Kürek Federasyonu ile Mugla Büyüksehir Belediyesi ve Köycegiz Belediyesi'nin destekleriyle Köycegiz Gölü Su Sporlari Merkezi'nde gerçeklesen yarislarda, farkli kulüplerden 125 sporcu mücadele etti.

Yarislarda depremde hayatini kaybeden Adiyaman Gençlik ve Spor Kulübünün kürek sporculari anildi. Sporcular, depremde hayatini kaybeden Mir Berke Mutlu, Halil Ibrahim Elvermez, Mehmet Kadir Özbilgin ve Alper Efe Tastas'in isimlerinin verildigi kategorilerde yaristi.

Kiyasiya geçen mücadelelerin ardindan Fenerbahçe erkeklerde 860, kadinlarda ise 540 puan ile kupanin sahibi oldu. Galatasaray ise erkeklerde 746, kadinlarda 200 puan alarak ikinci sirada yer aldi.

Köycegiz Kaymakami Mustafa Maslak, dereceye giren sporculari tebrik etti.

Belediye Baskani Kamil Ceylan da sporculari ilçede agirlamanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Türkiye Kürek Federasyonu Baskani Erhan Ertürk, çok güzel sartlarda ve güzel derecelerle sampiyonayi tamamladiklarini kaydetti.

Kupayi Fenerbahçe'nin kazandigini belirten Ertürk, "Fenerbahçe, Galatasaray ile ciddi bir çekisme içindeler. 15 gün sonra Türkiye Sampiyonasi var. Sporcular, eksiklerini gördü. Simdi 15 gün kamp yapip tekrar burada muhtesem bir mücadeleye sahne olacak sampiyonada yarisacaklar. Heyecanla onu bekliyoruz." dedi.

Düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalya ve kupalari verildi.