GSK Türkiye otizmli bireylere istihdam sagliyorTolga Yanik- GSK Türkiye Insan Kaynaklari Direktörü Burcu Kuyucu:- "Türkiye’de otizmli bireylerin topluma kazandirilmasina olanak saglayacak projemizin bu yöndeki farkindalik bilincinin artmasina katki saglayacagina inaniyoruz"

GSK Türkiye otizmli bireylere istihdam sagliyorTolga Yanik- GSK Türkiye Insan Kaynaklari Direktörü Burcu Kuyucu:- "Türkiye’de otizmli bireylerin topluma kazandirilmasina olanak saglayacak projemizin bu yöndeki farkindalik bilincinin artmasina katki saglayacagina inaniyoruz"

ISTANBUL (AA) - GSK Türkiye, Tohum Otizm Vakfi ile gerçeklestirecegi is birligi kapsaminda "Otizmli Bireylerle Is'te #Birlikte" sloganiyla otizmli bireylerin istihdamina yönelik projeyi hayata geçirmeye hazirlaniyor.

Sirket açiklamasina göre, kurumsal sosyal sorumluluk ve ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetisim) alanlarindaki stratejileri dogrultusunda pek çok paydasla projelere imza atan GSK Türkiye, Tohum Otizm Vakfi is birliginde otizmli bireyleri is hayatina kazandirma amaciyla "Otizmli Bireylerle Is'te #Birlikte" ismiyle yeni bir istihdam projesini hayata geçiriyor.

GSK kültürünün öne çikan odak noktalarindan biri olan kapsayicilik basligindan yola çikarak, otizmli bireylerin kurumsal hayatta yer almalarina odaklanan projede ise alimlarin, GSK Türkiye Merkez ofisinde insan kaynaklari, finans gibi departmanlarda tam zamanli pozisyonlar için olmasi planlaniyor.

Proje kapsaminda, otizmli bireylerin hem is dünyasina ve sosyal çevreye adaptasyonlarina hem de oryantasyon süreçlerine destek olacak bir is koçu da sirket bünyesinde görev alacak. Bu program dahilinde GSK, uygun kosullar, dogru yönlendirmeler ve egitimlerle otizmli yetiskinlerin merkez ofis ortaminda çalisabileceklerini göstermeyi amaçliyor.

- "Farkindalik bilincinin artmasina katki saglayacagina inaniyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen GSK Türkiye Insan Kaynaklari Direktörü Burcu Kuyucu, otizmli bireylerin is dünyasinda daha aktif rol almasinin çesitlilik ve kapsayicilik politikalarindaki önemini vurguladi.

Kuyucu, sunlari kaydetti:

"GSK Türkiye olarak gerek IK gerekse KSS ve ESG çalismalarimiz kapsaminda hayata geçirdigimiz her projemizde oldugu gibi, Tohum Otizm Vakfi is birliginde hayata geçirecegimiz projemizde de çesitlilik ve kapsayiciligin önemini ön planda tutmaktayiz. Vakfin kiymetli katkilari sayesinde gerçeklestirecegimiz projemiz ile is dünyasinda firsat esitliginin ön planda oldugu bir tutum sergilemeyi ve bu konuda öncü olmayi hedefliyoruz.

'Otizmli Bireylerle Is'te #Birlikte' mottosuyla yola çiktigimiz ve Türkiye’de otizmli bireylerin topluma kazandirilmasina olanak saglayacak projemizin bu yöndeki farkindalik bilincinin artmasina katki saglayacagina inaniyoruz. Böylesi degerli bir projede Tohum Otizm Vakfi’ndan danismanlik almaktan mutluluk duyuyor, degerli destekleri için onlara tesekkür ediyoruz."

Tohum Otizm Vakfi Genel Müdürü Burçak Karakaya da Tohum Otizm Vakfi olarak, GSK Türkiye is birliginde hayata geçirmeye hazirlandiklari otizmli bireylerin istihdamina yönelik proje için büyük heyecan duyduklarini aktararak, "Otizmli bireylerin is ve sosyal hayata kazandirilmasi konusunda oldukça önemli buldugumuz bu projenin temel amaci, otizmli yetiskinlerin beyaz yaka çalisanlarin bulundugu bir ofis ortaminda uygun kosullar saglandiginda ve gerekli egitimler tamamlandiginda is koçlarinin da destegi ile çalisabileceklerini göstermek. Bu kiymetli projenin hayata geçirilmesinde emegi geçen herkese çok tesekkür ediyor, projemizin otizm farkindaligi konusunda toplum bilincinin artmasi yolunda örnek teskil etmesini diliyorum." degerlendirmesinde bulundu.