SEDAS deprem bölgesindeki çalismalarina araliksiz devam ediyorGökçe Topbas

SEDAS deprem bölgesindeki çalismalarina araliksiz devam ediyorGökçe Topbas

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dagitim AS (SEDAS), "asrin felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde, kesintisiz ve güvenli elektrik arzinin sürdürülebilmesi için ariza onarim faaliyetlerine ve temel ihtiyaçlarin karsilanmasi için yardim çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, depremlerin etkili oldugu bölgedeki afetzedelere bir an önce yardim elinin uzatilmasina katkida bulunmak için kapsamli yardim çalismalarini kararlilikla sürdüren sirket, bölgenin ihtiyaçlarini karsilamak adina tüm imkanlarini seferber etti.

Bu kapsamda, SEDAS, enerji ihtiyacina hizli çözüm sunan jeneratörleri, elektrik ekipmanlarini ve is sagligi ve güvenligi (ISG) malzemeleri ile temel ihtiyaç yardim kolilerini depremzedelerin yaralarini sarmak için bölgeye sevk etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen SEDAS Yönetim Kurulu ve Icra Baskani Dr. Necmi Odyakmaz, enerji arzinin saglanmasina ve depremzedelere yönelik yardim çalismalarina devam edeceklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Depremin oldugu ilk günden itibaren basta AFAD olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluslari ile tam koordinasyon halinde deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalismalarina destek olmak amaciyla 36 kisilik teknik donanimli destek ekibimizi, 10 adet jeneratörün de yer aldigi 4 tir ve 15 aracimizi Hatay ve Adiyaman illerine ulastirdik. Bu süre zarfinda takviye ekiplerimizi de organize ederek çadir kentlerin enerjilendirilmesi, aydinlatmalarin devreye alinmasi ve ariza onarim faaliyetlerinin yürütülmesi için toplamda 92 saha çalisanimizi bölgede dönüsümlü konuslandirdik. Baslattigimiz yardim kampanyalari ile topladigimiz ayni yardimlarimiz AFAD araciligi ile bölgeye ulasti. Saha çalismalarinda kullanilmak üzere elektrik ekipmanlarinin ve ISG malzemelerinin de bölgeye sevk edilmesini sagladik."