Sanliurfa'daki selden etkilenen otoparkta su tahliyesi sürüyor Esber Ayaydin- Araç sahiplerinden Kadri Özer: - "Asrin felaketi bir deprem yasadik, ikinci bir felaket daha geldi. Bir anda, 8 dakikada bu tesis suyla doldu"

Sanliurfa'daki selden etkilenen otoparkta su tahliyesi sürüyor  Esber Ayaydin- Araç sahiplerinden Kadri Özer:
- "Asrin felaketi bir deprem yasadik, ikinci bir felaket daha geldi. Bir anda, 8 dakikada bu tesis suyla doldu"

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da 15 Mart'ta yasanan selde suyla dolan Sanliurfa Arkeoloji Müzesi yanindaki kapali otoparkta, su tahliye çalismalari devam ediyor.

Siddetli saganagin ardindan dere taskinlari sonucu yasanan selin ardindan Sanliurfa sokaklarinda temizlik çalismalari yapiliyor. Selin getirdigi balçigin ev ve is yerleri ile sokaklardan temizlenmesi için is makineleri yardimiyla yürütülen temizlige farkli illerden gelen ekipler de destek veriyor.

Selin etkili oldugu noktalardan Sanliurfa Arkeoloji Müzesi yanindaki kapali otoparkta da suyun önemli bölümü tahliye edildi. Yaklasik yarim metre balçik tabakasiyla kapli olan otopark içinde yürümekte güçlük çekiliyor. Pompalarla yapilan tahliye çalismalarini takip eden araç sahipleri de otoparka girerek kullanilamaz hale gelen araçlarini inceliyor.

Birbirinin üzerine binen, yer degistiren ve çamurla kaplanan araçlarin, temizligin tamamlanmasinin ardindan çekiciler yardimiyla otoparktan çikarilacagi belirtildi.

Otomobilini inceleyen vatandaslardan Kadri Özer, AA muhabirine tüm ekiplerin su tahliyesi ve temizlik için gayret gösterdigini söyledi.

Selin otoparkta büyük maddi hasara neden oldugunu ifade eden Özer, söyle konustu:

"Asrin felaketi bir deprem yasadik, ikinci bir felaket daha geldi. Bir anda, 8 dakikada bu tesis suyla doldu. Otoparkçilar canini zor kurtardi. Yapacak bir sey yok. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Valimiz, Belediye Baskanimiz incelemelerde bulundu, gerekli destegin verilecegini, magduriyetlerin giderilecegini söylediler. Allah hepsinden razi olsun. Belediyesiyle AFAD'iyla, komsu illerden gelen ekiplerle çalisiyorlar. Sonuç bu, yapacak bir sey yok, sel hiçbir sey dinlemiyor."