Cricut, Penta Teknoloji güvencesiyle Türkiye'deAbdulselam Durdak- Kendin yap (DIY) projeleri alaninda yüzlerce materyali ev ortaminda tasarlama, kesme, kisisellestirme, etiketleme çözümleri sunan "Cricut", Türkiye pazarinda ilk kez Penta Teknoloji güvencesiyle dagitilacak

Cricut, Penta Teknoloji güvencesiyle Türkiye'deAbdulselam Durdak- Kendin yap (DIY) projeleri alaninda yüzlerce materyali ev ortaminda tasarlama, kesme, kisisellestirme, etiketleme çözümleri sunan "Cricut", Türkiye pazarinda ilk kez Penta Teknoloji güvencesiyle dagitilacak

ISTANBUL (AA) - Penta Teknoloji, mart ayi itibariyla kendin yap (Do It Yourself-DIY) projeleri alaninda dünyanin önde gelen teknoloji üreticilerinden "Cricut" markasinin Türkiye distribütörlügünü üstlendi.

Penta Teknoloji açiklamasina göre, farkli ihtiyaçlara uygun modelleriyle kullanicilarin kendi tasarimlarini çesitli malzemeler üzerinde uygulamasini saglayan yazma, kesim, uygulama ve tasarim çözümlerini bir arada sunan Cricut, Türkiye pazarina ilk kez Penta Teknoloji uzmanligiyla giriyor.

Kullanicilar, Cricut Design Space uygulamasini indirerek Cricut'in tasarim kütüphanesinden yararlanirken kendi tasarimlarini da yazilim yardimiyla zenginlestirebiliyor. Cricut kesme makineleri, sicak presleri, aksesuar ve malzemeleri sayesinde kullanicilar kendi evlerinde kolayca uygulayabilecekleri kisisellestirme çözümleriyle istedikleri materyali, istedikleri sekilde dönüstürüp kullanabilecek, hediye edebilecek hatta satisa çikarabilecekler.

-"Cricut özellikle kadin istihdamina önemli katkilar saglayacak"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, Cricut’in Türkiye pazarinda hizla büyüyecegine inandigini belirterek, "Penta Teknoloji olarak baski ve uygulama çözümleri alaninda yaptigimiz yatirimlara bir yenisini daha ekleyerek, sektöre yepyeni bir yön verecek bir ürünün daha dagiticiligina baslamanin gururunu yasiyoruz. Yaraticiligi ön plana alan herkese göre bir ürün sunan dolayisiyla genis bir hedef kitle potansiyeli olan Cricut, küçük ölçekli firmalardan kendi isini kurmayi planlayan girisimcilere uzanan farkli kullanici gruplarina uygun bir seçenek mutlaka sunuyor." ifadelerini kullandi.

Cricut'in diger teknoloji ürünlerinden farkli olarak ev kullanicilarina da hayal güçlerini kullanarak eglenceli tasarimlar yapabilecekleri bir ortam saglayacagini dile getiren Erünsal, "Özellikle kadin istihdamina önemli bir katki saglamasini bekledigimiz Cricut’in Türkiye pazarinda kendin yap kategorisinde büyük bir yere sahip olacagini öngörüyoruz. Cricut ürünleri ile 7’den 70’e herkesin hayal gücüne uygun çözümler olusturabilecekleri bir ortami mümkün kilmayi hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

-"Cricut Türkiye'de küçük ölçekli isletmelerin vazgeçilmezi olacak"

Cricut Orta Dogu, Türkiye ve Afrika Satis ve Pazarlama Direktörü Martin Kruger ise sunlari kaydetti:

"Cricut, yaratici olmadigini düsünenlerin bile sinirsiz bir hayal gücüne sahip olduklarini kanitlayan, yüzlerce materyali ev ortaminda kesme, kisisellestirme, etiketleme ve tasarlamaya olanak saglayan tüketici elektronigi ürünleri ve yazilimi platformu olarak, tüm dünyada hakli bir söhrete sahip. Hem hobi olarak yaraticiligini konusturmak hem de keyif aldiklari islerden ek kazanç saglamak isteyenler için gerekli tüm araçlari sunan Cricut, ayni zamanda sanatçilari destekleyen ve projelerini ev ortaminda istedikleri materyallerin üzerinde görmelerini saglayan essiz bir çözüm olarak da öne çikiyor. Gerek kisa sürede çok kolay bir sekilde kendin yap çözümü arayan tüketicinin gerekse bu konuda daha profesyonel çözümler sunmak isteyen küçük ölçekli isletmelerin vazgeçilmezi olacak Cricut; tamamen Türkçelestirilmis uygulamasi, Türkçe web sitesi, blog sitesi ve sosyal medya sayfalari ile Türkiye’deki kullanicilara yepyeni bir tecrübenin kapilarini açmaya hazirlaniyor."