Saban Cengiz Vakfi, deprem bölgesine yardimlarini sürdürüyorFatma Eda Topcu- Saban Cengiz Vakfi: - "Depremzede vatandaslarimiz ve diger ihtiyaç sahipleri için desteklerimizi sürdürmeye ve yaralarimizi birlikte sarmaya devam edecegiz"

Saban Cengiz Vakfi, deprem bölgesine yardimlarini sürdürüyorFatma Eda Topcu- Saban Cengiz Vakfi:
- "Depremzede vatandaslarimiz ve diger ihtiyaç sahipleri için desteklerimizi sürdürmeye ve yaralarimizi birlikte sarmaya devam edecegiz"

ISTANBUL (AA) - Deprem felaketi sonrasi bagli oldugu sirketlerle birlikte bölgenin tamaminda tüm imkanlariyla seferber olan Saban Cengiz Vakfi, bir ayi askin süredir deprem bölgesinde aktif olarak yardim faaliyetlerini sürdürüyor.

Vakif, yaptigi yazili açiklamada, depremden etkilenen bölgede bugüne dek yapilan çalismalari paylasti.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Depremin 2. günü vakfimizdan yola çikan ekipler, 8 Subat’ta bölgeye ulasmis ve öncelikli olarak barinma ve gida ihtiyaçlarini depremzedelere ulastirmistir. Hatay'da Antakya ve Kirikhan, Kahramanmaras'ta Merkez ve Elbistan bölgelerinde çadir, erzak, kiyafet gibi gereksinimler ihtiyaci olan ailelere teslim edilmistir. Depremin 4. günü Hatay Kirikhan'a ulasan ilk yardim tirimizin indirme ve dagitma islemleri gerçeklestirilmistir. Bunun yani sira yardim tirimizdaki malzemelerin dagitiminin gerçeklestirildigi depoya köylerden araçlari olan insanlar yönlendirilerek ihtiyaçlari olan malzemelere dogrudan erisebilmeleri saglanmistir.

Bölgeden acil ihtiyaç olarak talep edilen alerjik bebek mamalari da Istanbul'dan Hatay Havalimani'na gönderilerek ihtiyaci olan ailelere ulastirilmistir. Bölgeye giden ekibin yani sira vakfimizdaki diger ekip arkadaslarimiz tarafindan malzeme tedariki ve hazirligina Istanbul'da devam edilmistir. Yardim tirlarimiz bölgeye sürekli olarak yardim malzemeleri ulastirmakta; Hatay, Gaziantep, Kahramanmaras'taki geçici barinma merkezleri ve köylerdeki aileler ve çocuklarina yönelik çadir, gida ve hijyen kolisi, soba, oyuncak, çikolata gibi ihtiyaçlar teslim edilmektedir."

Açiklamada, vakfin, basta depremzede vatandaslar olmak üzere, diger ihtiyaç sahipleri için destekleri sürdürmeye ve yaralari sarmaya devam edecegi bildirildi.