Depremzede milli sporcu, katildigi iki turnuvadan da madalyayla döndüMustafa Ünal Uysal,Muzaffer Çagliyaner- Milli kick boksçu Aybüke Kilinç: "Ülkeme umut ve moral verdigimi düsünüyorum. Ailemi ve yakinlarimi gururlandirdigim ve hocamin emeklerini bosa çikarmadigim için çok mutluyum"

Depremzede milli sporcu, katildigi iki turnuvadan da madalyayla döndüMustafa Ünal Uysal,Muzaffer Çagliyaner- Milli kick boksçu Aybüke Kilinç:
"Ülkeme umut ve moral verdigimi düsünüyorum. Ailemi ve yakinlarimi gururlandirdigim ve hocamin emeklerini bosa çikarmadigim için çok mutluyum"

OSMANIYE (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL / MUZAFFER ÇAGLIYANER - Depremin etkiledigi Osmaniye'de yasayan milli kick boksçu Aybüke Kilinç, yasadigi zorluklara ragmen hedeflerinin pesinde kosarak katildigi iki turnuvadan biri altin iki madalya kazanma basarisini gösterdi.

Gazi Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi 3. sinif ögrencisi milli kick boksçu Aybüke, "asrin felaketi" olarak nitelenen depremlere memleketi Osmaniye'de yakalandi. Evleri hasar gören ve yasadigi deprem korkusu nedeniyle bir süre spora uzak kalan Aybüke, "spor iyilestirir" düsüncesiyle harekete geçip, imkanlari ölçüsünde Avusturya ve Hollanda'daki dünya ve Avrupa sampiyonalarina hazirlandi.

Çalistigi salonun da hasar almasina ragmen antrenmanlarina devam eden milli sporcu, depremin yol açtigi sikintilara ragmen gittigi iki turnuvada basari elde etmek için mücadele verdi. Genç sporcu, 17-19 Mart'ta Avusturya'nin Innsbruck kentinde yapilan WAKO Dünya Kupasi'nda ikinci, 23-25 Mart Hollanda'nin Amsterdam kentinde WAKO Avrupa Kupasi'nda ise sampiyon oldu.


- "Antrenmansiz oldugum için zor geçecegini biliyordum"

Milli sporcu Aybüke Kilinç, AA muhabirine, deprem esnasinda büyük korku yasadigini, yakin arkadaslarinin vefat ettigini ve zor bir süreç geçirdiklerini anlatti.

Depremin ardindan iki önemli turnuvada Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yasadigini aktaran Aybüke, "Bu iki turnuvaya basari hedefiyle gittim. Hedefim iki turnuvada da basarili olmakti. Turnuvalara her gün rutin yaptigim antrenmanlardan uzak, düsük tempolu antrenman yaparak katildim. Yasadigimiz depremden dolayi öz güvenim düsüktü. Her ne kadar yukariyi hedeflesem de antrenmansiz oldugum için zor geçecegini biliyordum. Basari elde ettigim için mutluyum." diye konustu.

Depremin psikolojik etkisini sporla yenmeye çalistigini anlatan Aybüke, afetin ardindan elde ettigi bu basarinin oldukça anlamli oldugunu dile getirdi.

Zorlu süreçte hedeflerinden vazgeçmedigini kaydeden milli sporcu Aybüke, "Ülkeme umut ve moral verdigimi düsünüyorum. Ailemi ve yakinlarimi gururlandirdigim, hocamin emeklerini bosa çikarmadigim için çok mutluyum. Bir nebze de olsa güzel seyler yapabildiysem ne mutlu bana." dedi.

Düzenli ve disiplinli sekilde antrenmanlarina devam ettigini aktaran milli sporcu Aybüke, sunlari kaydetti:

"Asil hedef koydugum turnuva haziran ayinda, Polonya'da düzenlenecek Avrupa Oyunlari. Türkiye'den toplam 12 sporcu katilacak. 12 sporcudan biri oldugum ve bu oyunlara kota aldigim için çok mutluyum. Kick boks tarihinin de en önemli organizasyonu olarak gösteriliyor. Insallah orada bayragimizi göndere çekmek, Istiklal Marsi'mizi okutmak ve altin madalyayla dönmek istiyorum."

Milli sporcu, hedeflerine ulasabilmesi için sponsor destegine ihtiyaci oldugunu sözlerine ekledi.