Petrol Ofisi 'Tatbikat' uygulamasi ile deprem farkindaligini artirmayi hedefliyorSibel Morrow

Petrol Ofisi 'Tatbikat' uygulamasi ile deprem farkindaligini artirmayi hedefliyorSibel Morrow

ANKARA (AA) – Petrol Ofisi, istiraki Petrolig Games’in gelistirdigi "Tatbikat" isimli deprem bilinçlendirme uygulamasi ile olasi depremlere karsi hazirlikli olmanin yollarini ögretmeyi amaçliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Petrol Ofisi, depremin yaralarini sarmak ve felaketlerin önüne geçmek için kurumlarin alacagi önlemlere ek olarak kisilerin de deprem farkindaliginin artmasi ve olasi depremlerde alabilecegi önlemleri bilmesinin önemine dikkati çekti.

Bu amaçla, Petrol Ofisi’nin oyun teknolojileri sirketi Petrolig Games’in, Istanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü ögretim üyeleri ve pedagoglarin katkilariyla gelistirdigi ‘Tatbikat’ isimli egitici deprem bilinçlendirme uygulamasi, olasi bir depremde güvende kalabilmek için yapilmasi gerekenleri interaktif bir sekilde ögretiyor.

Her yasa hitap eden egitici oyun formatindaki uygulama, depreme hazirlik, deprem ani ve deprem sonrasi olmak üzere 3 asamadan olusuyor. Her asamada deprem konusunda bilinç kazandirmayi amaçlayan farkli görevleri yerine getirerek oyun tamamlaniyor. Uygulama App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Petrol Ofisi Grup Üst Yöneticisi Mehmet Abbasoglu, Petrol Ofisi olarak sorumluluklarinin farkinda olduklarini belirterek, "Tüm grup sirketlerimiz ve istiraklerimizle kalici, fayda saglayan ve uzun vadeli çözümler için çalisiyoruz. Bu çerçevede, grubumuzun oyun teknolojileri sirketi Petrolig Games’in tamamen sosyal sorumluluk bilinci ve gönüllülük esasiyla depremin pesi sira hayata geçirdigi Tatbikat da bu adimlardan biri. Petrol Ofisi Grubu olarak tüm kilcallarimizla afete yönelik bilinçlendirme çalismalarimiza devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Petrolig Games Genel Müdürü Burçin Cafer ise olasi depremlerin sebep olacagi hasarlarin önüne geçebilecek uzun vadeli ve kalici çözümler üreten projelere imza atmak istediklerinin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Bizler de hem Petrol Ofisi Grubu’nun bir parçasi hem de bir oyun teknolojileri sirketi olarak bu konuda neler yapabilecegimiz üzerine düsünmeye basladik ve Tatbikat’i ortaya çikardik. Proje, tamamen arkadaslarimizin gönüllü katilimiyla ve sosyal sorumluluk duygusuyla çok kisa bir sürede hayata geçirildi. Uygulamamizdaki bilgilerin uygunlugu ve geçerliligi konusunda danisman pedagoglar ile ITÜ Afet Yönetimi Enstitüsü’ndeki kiymetli ögretim üyelerine danistik. Umuyoruz ki ülkece bir daha böylesine büyük bir felaketle karsilasmayiz. Depremlerde hayatini kaybeden yurttaslarimiza Allah'tan rahmet, aileleri ve milletimize bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar dileriz."