"TSPB Altin Boga Ödülleri" sahiplerini bulduEmirhan Yilmaz- TSPB Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Öztop: - "Mevcut konjonktürün yarattigi bu tarihi firsatlari en iyi sekilde degerlendirerek sermaye piyasalari yoluyla Türkiye'nin kalkinmasina katkida bulunmak için sektör olarak var gücümüzle çalismaya devam etmemiz gerekiyor"

"TSPB Altin Boga Ödülleri" sahiplerini bulduEmirhan Yilmaz- TSPB Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Öztop:
- "Mevcut konjonktürün yarattigi bu tarihi firsatlari en iyi sekilde degerlendirerek sermaye piyasalari yoluyla Türkiye'nin kalkinmasina katkida bulunmak için sektör olarak var gücümüzle çalismaya devam etmemiz gerekiyor"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasalari Birliginin (TSPB) bu yil sekizincisini gerçeklestirdigi "TSPB Altin Boga Ödülleri", Istanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

TSPB'den yapilan açiklamaya göre, TSPB'nin, sermaye piyasalarinin gelismesine ve bilinirliginin artirilmasina katkida bulunmak amaciyla araliksiz 8 yildir gerçeklestirdigi "TSPB Altin Boga Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.

Altin Boga Ödülleri, sermaye piyasalarinin gelismesine, bilinirliginin artirilmasina katkida bulunmayi ve sektör profesyonellerinin basari hikayelerini kamuoyunda görünür kilmayi amaçliyor.

- "Ödüllere ilgi her yil katlanarak artiyor"

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Sermaye Piyasalari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Öztop, birlik olarak sektör içi dayanisma ve isbirligini güçlendirmesi amaciyla 2016'da baslatilan Altin Boga Ödülleri'ne ilginin her yil katlanarak arttigini belirtti.

Sermaye piyasalarina yönelik artan yatirimci ilgisine vurgu yapan Öztop, su ifadeleri kullandi:

"Araci kurumlarimiz, dijitallesmenin imkanlarindan da yararlanarak bugün 8 milyona yaklasan pay senedi yatirimcisina hizmet veriyor. Sevindirici bir diger gelisme de sirketlerimizin sermaye piyasalarina gösterdigi ilgideki artis. Halka arz sayilari ve hasilati açisindan da rekor üzerine rekor kiriyoruz. Yurt içi ve yurt disinda özel sektör borçlanma araçlari ihraçlarinin önümüzdeki dönemlerde daha da artacagi beklenmekte. Portföy yönetimi tarafinda, yatirim fonlari araciligi ile 4 milyon yatirimcinin, bireysel emeklilik fonlari araciligiyla da 14 milyona yakin vatandasimizin birikiminin yatirima dönüsmesini sagliyoruz.

Mevcut konjonktürün yarattigi bu tarihi firsatlari en iyi sekilde degerlendirerek sermaye piyasalari yoluyla Türkiye'nin kalkinmasina katkida bulunmak için sektör olarak var gücümüzle çalismaya devam etmemiz gerekiyor."

- 5 kategoride 19 dalda ödül verildi

Bu yil sermaye piyasalari ödüllerinde 5 kategoride 19 daldaki ödül sahiplerini buldu. TSPB Altin Boga Ödülleri'nde "Aracilik Faaliyeti" kategorisinde, Borsa Istanbul Pay Piyasasi Islem Hacmi Lideri dalinda Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler AS ödül alirken Borsa Istanbul Borçlanma Araçlari Piyasasi Islem Hacmi Lideri dalinda Deutsche Bank AS, Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi Islem Hacmi Lideri dalinda Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler AS ve Kaldiraçli Islemler Islem Hacmi Lideri dalinda da Ak Yatirim Menkul Degerler AS ödülünün sahibi oldu.

"Kurumsal Finansman Faaliyeti" kategorisinde de Pay Ihracina Aracilik Lideri dalinda Ahlatci Yatirim Menkul Degerler AS, Türkiye Kalkinma ve Yatirim Bankasi AS ve Vakif Yatirim Menkul Degerler AS ödüle layik görülürken Özel Sektör Borçlanma Araci Ihracina Aracilik Lideri dalinda Is Yatirim Menkul Degerler AS, Kira Sertifikasi Ihracina Aracilik Lideri Ziraat Yatirim Menkul Degerler AS, Diger Kurumsal Finansman Faaliyetleri Lideri dalinda da ICBC Turkey Yatirim Menkul Degerler AS ödül aldi.

"Portföy Yönetimi Faaliyeti" kategorisinde ise Yatirim Fonlari Portföy Büyüklügü Lideri dalinda Ziraat Portföy Yönetimi AS'ye ödül verilirken Emeklilik Yatirim Fonlari Portföy Büyüklügü Lideri ve Bireysel Portföy Yönetimi Büyüklügü Lideri dalinda Ziraat Portföy Yönetimi AS, Alternatif Yatirim Fonlari Portföy Büyüklügü Lideri dalinda Re-Pie Portföy Yönetimi AS, Yatirim Fonlari Getiri Lideri dalinda Global Md Portföy Yönetimi AS, Emeklilik Yatirim Fonlari Getiri Lideri dalinda QNB Finans Portföy Yönetimi AS ödüle layik görüldü.

"Saklama Faaliyeti" kategorisinde Yerli Yatirimci Saklama Bakiyesi Lideri dalinda Ak Yatirim Menkul Degerler AS, Yabanci Yatirimci Saklama Bakiyesi Lideri dalinda da Citibank AS ödülün sahibi oldu.

"Yatirim Ortakligi Faaliyeti" kategorisinde Menkul Kiymet Yatirim Ortakligi Net Aktif Degeri Lideri dalinda Is Yatirim Ortakligi AS ödül alirken Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Gayrimenkul Yatirimi Lideri dalinda Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi Girisim Sermayesi Yatirimi Lideri dalinda da Gözde Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS'ye ödül verildi.