Brent petrolün varil fiyati 76,69 dolarFirdevs Yüksel

Brent petrolün varil fiyati 76,69 dolarFirdevs Yüksel

ISTANBUL (AA) - Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 76,69 dolardan islem görüyor.

Dün 76,99 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 75,86 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varil fiyati bugün saat 09.21 itibariyla kapanisa göre yüzde 1,09 artisla 76,69 dolar oldu. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 72,61 dolardan alici buldu.

Fiyatlardaki yükseliste, ABD'de borç limiti konusundaki müzakerelerde anlasmaya varilacagina dair beklentilerin artmasi etkili oldu.

Piyasalarda dikkatler borç limiti müzakerelerine çevrilirken, ABD Temsilciler Meclisi Baskani Kevin McCarthy, müzakerelerde bu hafta sonu prensipte bir anlasmaya varilabilecegini ve gelecek hafta Temsilciler Meclisi'nde oylanabilecegini ifade etti.

Senato Çogunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer de borç limiti müzakerelerinin ilerleme kaydettigini belirterek, Senato'nun borç limiti konusunda Temsilciler Meclisinin hemen ardindan harekete geçecegini kaydetti.

ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) faiz oranlarini yükseltme olasiligi ise talep endiselerine yol açarak fiyatlari baskiliyor.

Dallas Fed Baskani Lorie Logan mevcut verilerin henüz haziranda faiz artiriminin durdurulmasinin uygun olacagina isaret etmedigini aktardi.

Enflasyonun çok yüksek ve fiyat istikrarini yeniden saglamanin çok önemli oldugunu vurgulayan Logan, Fed'in henüz enflasyon konusunda ihtiyaç olan ilerlemeyi kaydetmedigini ifade etti. Logan, enflasyonun yeterince hizli düsüp düsmedigi konusunda hala endiseli oldugunu vurguladi.

St. Louis Fed Baskani James Bullard da enflasyona karsi bir "sigorta" olarak faiz oranlarinin daha da artirilmasini destekledigini kaydetti. Bullard, dezenflasyon bekledigini ancak bunun istediginden daha yavas oldugunu aktardi.

Brent petrolde teknik olarak 76,76 ile 77,58 dolar araliginin direnç, 75,94 ile 75,12 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.