Israil askerlerinin öldürdügü 4 Filistinli topraga verildiQais Omar Darwesh Omar,Ekrem Biçeroglu- Caba kasabasinda düzenlenen cenaze törenine katilan yüzlerce Filistinli Israil karsiti sloganlar atti

Israil askerlerinin öldürdügü 4 Filistinli topraga verildiQais Omar Darwesh Omar,Ekrem Biçeroglu- Caba kasabasinda düzenlenen cenaze törenine katilan yüzlerce Filistinli Israil karsiti sloganlar atti

CENIN (AA) - Israil askerlerinin isgal altindaki Bati Seria'nin Cenin kentinde öldürdügü 4 Filistinli son yolculuguna ugurlandi.

Bu sabah Israil askerleri tarafindan öldürülen Sufyan Fahuri (26), Nayif Melayise (25) ve Ahmed Fessase'nin (22) cenazeleri konvoy esliginde Cenin kentinin güneyindeki Caba kasabasina getirildi.

Yüzlerce kisinin katildigi cenaze töreninin ardindan Filistinlilerin cenazeleri Caba'da defnedildi.

Cenaze törenine katilan Filistinliler Israil karsiti sloganlar atti.

Israil askerlerinin ates açmasi sonucu 7 Mart Sali günü yaralanan ve bugün hayatini kaybeden 14 yasindaki Velid Davud Nassar'in cenazesi de Cenin'de topraga verildi.

Israil güçleri, sabah saatlerinde isgal altindaki Bati Seria'nin kuzeyindeki Cenin kentine düzenledigi baskinda 3 Filistinliyi öldürmüstü.

Filistin Disisleri Bakanligi, sabah saatlerinde Cenin'e düzenlenen baskini ve 3 Filistinlinin öldürülmesini kinamisti.

Israil ordusundan yapilan açiklamada ise "Caba beldesinde, saldiri eylemlerinde bulundugundan süphelenilen çok sayida kisinin gözaltina alinmasi için operasyon düzenlendigi" kaydedilmisti.

- Israil ordusunun baskinlariyla bölgedeki can kayiplari artti

Israil ordusu, yilbasindan bu yana Filistinli nüfusun yogunlukta yasadigi isgal altindaki Bati Seria'nin farkli noktalarinda baskin ve gözalti operasyonlarini artirdi.

Israil askerleri, baskinlari protesto eden Filistinlilere plastik merminin yani sira sik sik gerçek mermi ile müdahale ediyor. Bati Seria'nin kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde de Filistinli silahli gruplar ve Israil askerleri arasinda çatismalar çikiyor.

Israil güçleri, 7 Mart'ta da Cenin kentine baskin düzenlemis, 6 Filistinliyi öldürmüs, 20'den fazla kisiyi yaralamisti.

Israil ordusu ve Yahudi yerlesimcilerin Bati Seria'daki saldirilarinda yilbasindan bu yana aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu 78 Filistinli öldürüldü.