Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu, Anitkabir'i ziyaret etti:Musa Samur- "Imkan ve potansiyel sahibi bir gençlik ülkesinin ve kendisinin istikbalini güçlü bir sekilde insa edecektir"

Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu, Anitkabir'i ziyaret etti:Musa Samur- "Imkan ve potansiyel sahibi bir gençlik ülkesinin ve kendisinin istikbalini güçlü bir sekilde insa edecektir"

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda beraberindeki heyetle Anitkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kasapoglu baskanligindaki 81 il ve KKTC ve Azerbaycan’dan gelen temsilci gençlerin yani sira sporcular ve Bakanlik personelinin yer aldigi heyet, Aslanli Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kasapoglu'nun, mozoleye çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Misak-i Milli Kulesi'ne geçen Bakan Kasapoglu, Anitkabir Özel Defteri'ni imzaladi.

Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu, deftere sunlari kaydetti:

"Aziz Atatürk, 104 yil önce isgale ugramis vatan topraklarini müdafaa için Samsun’a çikisiniz, ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktasi oldu. Çanakkale muharebelerinde makes bulan hürriyet atesi, Samsun’a 19 Mayis 1919’da ayak basan bir avuç askerin gücüyle harlandi, perçinlendi.

Asirlik bir çinar olarak yoluna devam eden ülkemiz bugün Türkiye Yüzyili’nin esigindedir. Hiç süphe yok ki Türkiye’nin en büyük gücü ve teminati piril piril gençleridir. Gençlik ve Spor Bakanligi olarak gençlerimizin her alanda kendisini gelistirmesi, üstün donanim ve basariya erismesi adina tüm imkanlarimizi seferber etmekteyiz. Biliyoruz ki imkan ve potansiyel sahibi bir gençlik ülkesinin ve kendisinin istikbalini güçlü bir sekilde insa edecektir.

Isaret ettiginiz muasir medeniyet hedefimiz dogrultusunda her alanda oldugu gibi sporda da uluslararasi müsabakalarda pek çok basari elde ettik. Cumhuriyetimizin 100. yilinda, sporcularimizin üstün gayretleri ile kazanilan bu basarilar, asrin felaketini yasayan milletimiz için büyük bir umut vesilesidir.

Bu duygularla aziz milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum. Zatialinizi ve kahraman silah arkadaslarinizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz sad olsun."

Bakan Kasapoglu, 81 il ve KKTC ve Azerbaycan’dan gelen temsilci gençlerin yani sira sporcular ve Bakanlik personeliyle sohbet etti ve hatira fotografi çektirdi.