Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Dogu Afrika Toplulugu askerlerinin görev süresi uzatildiGökhan Kavak

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Dogu Afrika Toplulugu askerlerinin görev süresi uzatildiGökhan Kavak

ISTANBUL (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde güvenligi saglamak için görev yapan Dogu Afrika Toplulugu (EAC) askeri birliklerinin görev süresinin eylül ayina kadar uzatildigi bildirildi.

EAC'den yapilan yazili açiklamada, birligin KDC'deki askeri varligina iliskin bilgi paylasildi.

Açiklamada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki silahli gruplarla mücadele etmek ve barisi saglamak için bulunan Dogu Afrika Toplulugu askeri birliklerinin görev süresinin eylül ayina kadar uzatildigi belirtildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Savunma Bakani Jean-Pierre Bemba, görev süresinin uzatilmasi kararini kabul ettiklerini açikladi.

Resmi olarak 6 Nisan 2022'de Dogu Afrika Topluluguna katilmis KDC'nin Ruanda, Uganda ve Burundi sinirinin bulundugu dogusu, 20 yildir altin ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü saglamaya çalisan silahli gruplarin saldirilarina ve çatismalarina sahne oluyor.

Dogu Afrika Toplulugu, isyanci 23 Mart Hareketi'nin (M23) ilerleyisi sonrasi Goma ve çevresinde Nisan 2022'de baris gücü askerleri konuslandirmisti. Bölgedeki EAC birliklerinin görev süresi daha önce haziran ayina uzatilmisti.