Is dünyasindan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi paylasimiElif Ferhan Yesilyurt,Tolga Yanik

Is dünyasindan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi paylasimiElif Ferhan Yesilyurt,Tolga Yanik

ISTANBUL (AA) - Is dünyasinin önde gelen temsilcileri 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümüne iliskin paylasimlarda bulundu.

Is insanlarinin sosyal medya hesaplarindan yapilan paylasimlara göre, Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, “Sanli tarihimize inanç, azim ve yigitlikle örülmüs bir destan olarak yazilan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yil dönümünde basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.” ifadelerini kullandi.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Mustafa Gültepe ise “Çanakkale Ruhumuzda Var!' seklinde baslayan paylasiminda, “Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümünde basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.” degerlendirmesinde bulundu.

Türk Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi’nin (TÜSIAD) paylasiminda, “Çanakkale Zaferi'nin 108. yil dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarini sükran ve minnetle aniyoruz.” denildi.

TÜSIAD Yönetim Kurulu Baskani Orhan Turan da tweetinde, bagimsizlik mücadelesinin dönüm noktasi Çanakkale Zaferi’nin 108. yilini kutlayarak, Cumhuriyetin kurulusunda temel teskil eden bu zafer ugruna hayatlarini ortaya koyan sehitleri ve Anafartalar Kahramani Mustafa Kemal Atatürk'ü saygiyla andigini belirtti.

Türk Hava Yollari (THY) Genel Müdürü Bilal Eksi, “Bu millet nice ‘mahserler’ yasadi. Hepsinden ‘Allah'ina, vatanina, milletine kurban olanlar’ ile yeniden sahlanarak çikti. Tüm ‘Kinali Kuzulara’ rahmet olsun.” diyerek, “Kinali Kuzular” filminden bir bölüm ve Çanakkale Sehitler Abidesi’nin fotografini paylasti.

Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) Baskani Nail Olpak, "Yasamaz ölümü göze almayan, zafer, göz yummadan kosana gider.' Çanakkale Zaferi'nin 108. yilinda, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, kurtulus mücadelemizin kahramanlarini rahmet ve sükranla aniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- “Türk tarihinin unutulmaz destani Çanakkale Zaferi kutlu olsun”

Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Gömelim gel seni tarihe' desem, sigmazsin.' 108 yil evvel Çanakkale'de sömürgeci zihniyete geçit vermeyen ecdadimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun." ifadelerini kullandi.

Baykar'in Twitter hesabindan yapilan paylasimda ise "Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.' Ezelden beri Hakk'i üstün tutmak için mücadele eden ve Hak yoldan dönmeden yürüyen bütün sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yil dönümü kutlu olsun." ifadelerine yer verildi.

Istanbul Sanayi Odasi (ISO) Yönetim Kurulu Baskani Erdal Bahçivan ise "Cumhuriyet'in 100'üncü yilinda, Türk tarihinin unutulmaz destani Çanakkale Zaferi kutlu olsun. Bizlere bu destani 108 yil önce armagan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, sükranla aniyorum." ifadelerini kullandi.

Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) Genel Baskani Orhan Aydin, "Itilaf Devletleri donanmalarinin 18 Mart 1915'te Osmanli ordusu tarafindan bozguna ugratildigi Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yilinda sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve isadamlari Dernegi’nce (MÜSIAD) yapilan paylasimda, “Büyük bir azim ve fedakarlikla kazanilan Çanakkale Zaferi, inançli bir milletin imkânsizliklara ragmen neler yapabileceginin yegâne kanitidir. Bu sanli mücadelenin yil dönümünde, istiklal ve istikbal ugruna gögsünü siper eden tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.” ifadeleri yer aldi.

MÜSIAD’in Twitter hesabindan paylasilan tweeti, MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali da paylasti.

MÜSIAD’in 6. Dönem Genel Baskani Abdurrahman Kaan da paylasiminda, “Çanakkale Zaferi’nin 108. yilinda aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ayni tarihte Milli Muharip Uçagimizi piste çikaran ülkemle gurur duyuyorum. Bu topraklari vatan olarak emanet birakan ecdadimizin izinden nesilden nesile ‘Çanakkale Geçilmez’ demeye devam edecegiz.” yorumunu yapti.