AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Gaziantep'te incelemelerde bulunduFirat Özdemir

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Gaziantep'te incelemelerde bulunduFirat Özdemir

GAZIANTEP (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin etkiledigi Gaziantep'te incelemelerde bulundu.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Özhaseki ile beraberindeki Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Islahiye ve Nurdagi ilçelerinde inceleme gerçeklestirdi.

Yetkililerden bilgi alan Özhaseki, geçici barinma merkezlerini gezdi.

Özhaseki, depremin ilk gününden itibaren AK Parti'li belediyelerin tamaminin organize edilerek vatandasa hizmet vermek için bölgeye sevk edildigini aktardi.

Belediyelerin deprem bölgelerinde önemli faaliyet yönettigini anlatan Özhaseki, "Tabii aci bir manzara ama yapilan hizmetleri görünce gurur duyuyoruz. Baskanlarimiz müthis isler yapmis. Enkazlar çok hizli kaldiriliyor, çadir ve konteyner kentler kuruluyor. Kisa süre içinde bütün vatandaslarimiza konteyner kentte yasama firsati sunulacak." ifadesini kullandi.

Özhaseki, kalici konutlarin yapimina baslandigini, barinma merkezlerinde de birçok imkan sunulduguna isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Burada çocuklar için spor yapacaklari yerler, rehabilitasyon merkezleri, hatta depremden zarar gören hayvanlarin bakiminin yapildigi ortam olusturulmus. Çocuklar, gençler, vatandaslar burada gezdigi zaman eskiden oldugu gibi normal çarsinin içine girmis gibi, normal bir dönemde hissedebilecegi gibi, ruhen belki rahatlayacagi ortama kavusuyor. Dünyanin hiçbir yerinde böyle bir afetin altindan kalkabilecek bir tek millet yok. AK Parti ailesi olarak hepimiz sahadayiz. Belediyelerimiz, milletvekillerimiz, teskilatlarimiz yara sarmak için çirpiniyor."