Albaraka Türk'ün "Çocuklarimiza Kodlama Ögretiyoruz Projesi" ikinci dönem mezunlarini verdiUgur Aslanhan- Uzman egitmenlerce yürütülen ve kodlamayi çocuklarin egitim hayatlarinin bir parçasi haline getirmeyi amaçlayan egitimler, bu yil toplamda 111 çocugu agirladi

Albaraka Türk'ün "Çocuklarimiza Kodlama Ögretiyoruz Projesi" ikinci dönem mezunlarini verdiUgur Aslanhan- Uzman egitmenlerce yürütülen ve kodlamayi çocuklarin egitim hayatlarinin bir parçasi haline getirmeyi amaçlayan egitimler, bu yil toplamda 111 çocugu agirladi

ISTANBUL (AA) - Albaraka Türk tarafindan düzenlenen "Çocuklarimiza Kodlama Ögretiyoruz Projesi" ikinci dönem mezunlarini verdi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, Albaraka Türk Egitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlügü'nün organizasyonuyla gerçeklestirilen kodlama egitimlerinin ikinci dönemi basarili bir sekilde tamamlandi.

Kodlama egitimleri, çocuklarin eglenerek ögrenebilmeleri adina Albaraka Türk ve AlbarakaTech Global'de görev alan 8 egitmen tarafindan hazirlanarak, animasyon ve sunumlarla daha keyifli bir hale getirildi. Kodlamanin ve çocuklarin bulusturuldugu egitim bu yil toplamda 111 çocugu agirladi.

Uzman egitmenlerce yürütülen ve kodlamayi çocuklarin egitim hayatlarinin bir parçasi haline getirmeyi amaçlayan projenin müfredati kapsaminda olusturulan Temel ve Ileri Düzey Kodlama Egitimleri, çocuklarin gelisen teknoloji odakli dünyaya daha iyi hazirlanmasina katki sagliyor.

Aileler tarafindan yogun ilgiyle karsilanan söz konusu proje; problem çözme, algoritmalar, akis semalari, degiskenler, kontrol yapilari, kosullu eylemler, döngüler gibi çesitli konulari barindiriyor. Egitmenler, verilen dersler ve kodlama araciligiyla tasarladiklari yeni uygulamalarla teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayi hedefliyor. Bu sayede, çocuklarin akilli cihazlarda geçirdikleri sürenin daha verimli ve üretken bir hâle getirilmesi amaçlaniyor.

- Egitim programinin ardindan sertifikalar verildi

Çocuklarin gelecegine yatirim yapmak amaciyla baslatilan 12 haftalik egitim programinin tamamlanmasinin ardindan basarili ögrenciler için sertifika takdim etkinligi düzenlendi.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardimcisi Umut Çakmak, AlbarakaTech Global Genel Müdürü Ali Tuglu ile banka genel müdür yardimcilari ve birim müdürlerinin katildigi egitimi basariyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çocuklara aileleri ve egitmenleri eslik etti.

- "Nitelikli egitime katki sagladigimiz için çok mutluyuz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Albaraka Türk Finans ve Insan Kiymetleri Genel Müdür Yardimcisi Umut Çakmak, çocuklarin dijital dünyaya hazirlanmasinin öneminden bahsetti.

Kodlamanin, çocuklarin gelecegi için önemli bir yatirim oldugunu kaydeden Çakmak, onlara iyi bir gelecek saglamak amaciyla egitim süreçlerine olumlu katkilar sunan projeleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladi.

Çakmak, bu kapsamda düzenledikleri programlara yönelik yogun ilginin, egitimlere duyulan ihtiyacin önemini ortaya koydugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Projedeki temel hedeflerimizden birini, çocuklarin daha iyi bir egitim almasinin yani sira üretken fikirlerin hayata geçirilmesi olarak ifade edilebiliriz. Egitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlügümüzün destekleriyle hazirlanan kodlama egitimi, nitelikli egitim özelinde önemli bir örnek olusturuyor. Egitimlerin basariyla devam ettigini gözlemliyoruz. Ikinci mezunlarimiza sertifikalarini takdim ederken emegi geçen egitmenlerimizi, çalisma arkadaslarimizi ve egitimlerini basariyla tamamlayan çocuklarimizi gönülden tebrik ediyoruz. Bununla birlikte, ülkemizde gelisen egitim sürecinin bir parçasi oldugumuz ve nitelikli egitime katki sagladigimiz için çok mutluyuz."