Depremzede voleybolcular yeniden sahaya çiktiBekir Ömer Fansa- Turnuvaya katilmak için bulunduklari Adiyaman'da hayatini kaybeden KKTC'li sporcularla birlikte depremi yasayan Adanali voleybolcular, afet nedeniyle verilen aranin ardindan ilk maçini oynadi

Depremzede voleybolcular yeniden sahaya çiktiBekir Ömer Fansa- Turnuvaya katilmak için bulunduklari Adiyaman'da hayatini kaybeden KKTC'li sporcularla birlikte depremi yasayan Adanali voleybolcular, afet nedeniyle verilen aranin ardindan ilk maçini oynadi

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Kahramanmaras merkezli depremlere, ortaokullar arasi spor müsabakalari için gittikleri Adiyaman'da yakalanan Adanali voleybolcular, afetin ardindan maçlarin baslamasiyla yeniden sahalara döndü.

Adana Sporcu Egitim Spor Kulübü (ASEM) Küçük Kizlar Voleybol Takimi, 3 Subat'ta turnuvanin düzenlendigi Adiyaman'a gitti. Kentte bir otelde kalan takimin, ilk maçin ardindan KKTC ekibiyle eslesmesi beklenirken, 6 Subat'ta depremler meydana geldi.

Gazimagusa Türk Maarif Koleji'nin yildiz kiz ve erkek voleybol takimi oyuncularinin kaldiklari otelin yikilmasi sonucu hayatini kaybettigi depremde, konakladiklari otel hasar gören oyuncular, kendi imkanlariyla disari çikip memleketlerine dönebildi.

ASEM Küçük Kizlar Voleybol Takimi, Adana'da deprem nedeniyle verilen ara sonrasi müsabakalarin yeniden baslamasiyla, daha önce iki maç oynadiklari Adana Kulüplerarasi Voleybol Sampiyonasi'nda Seyhan Belediyesi ile karsilasti. Seyhan Belediyesi, sahadan 3-0 galip ayrildi.

Depremzede voleybolcular, yeniden sahalara dönmenin buruk mutlulugunu yasadi.


- Akdogan: "Çok üzüldüm"

ASEM Küçük Kizlar Voleybol Takimi oyuncusu Nese Akdogan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Adiyaman'da düzenlenen turnuvada ilk maçlarini Mersin ekibine karsi kaybettiklerini, 6 Subat'ta KKTC ekibi ile eslesmeyi beklerken, depremlerin meydana geldigini aktardi.

Deprem aninda yasadiklarini anlatan Akdogan, "Bir anda sallanmaya basladik. Ne oldugunu anlamadik. Ayaga tam kalkamiyorduk. Düstük, yuvarlandik, yorgani üstümüze çektik. Duvarlar yikilmisti. Oldukça korkmustuk ve hepimiz titriyorduk. Deprem bittiginde odadan çikmaya çalisirken, kapi kilitlenmisti. Kilitli kapiyi hocamiz kirdi. O sekilde çikabildik. Uzun bir süre disarida otobüste bekledik. Tekrar otele girip esyalarimi aldim ve sonra oradan ayrildik." diye konustu.

Adiyaman'dan ayrildiktan sonra, KKTC ekibinin, konaklanan otelin yikilmasi sonucu hayatini kaybettigini ögrendiklerini dile getiren Akdogan, "Onlari sampiyonada görmüstük. Bir gün sonra öldüklerini haber almak çok üzücüydü. Çok üzüldüm." ifadelerini kullandi.

Oyunculardan Fatma Naz Torun da Adiyaman'da yakalandiklari depremin yasattigi korkuyu dile getirerek, "Odada ortada bir arkadasim yatiyordu. Onun kafasina sivalar dökülmeye baslamis. O kaldirdi hepimizi. Çok fazla sallaniyorduk. Arkadasim kalktiginda ilk kendisi kapiyi açti, sonra geldi bizi uyandirdi. O sekilde çiktik. Onun annesi de oradaydi. Veli olarak gelmisti. Sonra veliler hepimiz topladi, ayrildik." degerlendirmesinde bulundu.

Torun, takimlarin farkli otellerde kaldigini aktararak, "Hem erkek ve kiz takimlarinin ayni otelde kalmamasi hem de Adana takimindan baska ekiplerle diyalog haline geçmememiz için farkli oteller ayarlandi. Normalde bizim de yikilan Isias Otel'de kalma ihtimalimiz vardi ama kalmadik. Öyle karar verildi." diyerek sözlerini tamamladi.