Düzce'de üretilen konteynerler deprem bölgesine ulasiyorÖmer Ürer- Vali Cevdet Atay: - "Bölgeye 544 konteyner gönderdik. Günlük üretim sayimiz 70-80 civarinda fakat hedefimiz günlük 100-150 konteyner üretmek"

Düzce'de üretilen konteynerler deprem bölgesine ulasiyorÖmer Ürer- Vali Cevdet Atay:
- "Bölgeye 544 konteyner gönderdik. Günlük üretim sayimiz 70-80 civarinda fakat hedefimiz günlük 100-150 konteyner üretmek"

DÜZCE (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde vatandaslarin barinma ihtiyacinin karsilanmasina destek olmak amaciyla Düzce'de üretilen konteynerler bölgeye gönderiliyor.

Depremlerin ardindan konteyner üretimi yapmak için Düzce Valiligi öncülügünde fabrika ve STK'lerin de destegiyle 4 merkez kuruldu.

Yaklasik 400 çalisanin yogun mesai harcadigi üretim merkezlerinde günlük ortalama 70 konteyner tasarlanarak deprem bölgesine ulastiriliyor.

Yanmaz malzemeden üretilen, içinde banyosu ve mutfagi bulunan 35 metrekarelik konteynerlerin günlük üretiminin 100-150 adede çikarilmasi hedefleniyor.

- "Çalismalari gece gündüz sürdürüyoruz"

Düzce Valisi Cevdet Atay, AA muhabirine, bölgedeki barinma ihtiyacinin karsilanmasina destek olmak için 4 üretim merkezinde konteyner imalati çalismalarini gece gündüz sürdürdüklerini söyledi.

Günlük üretimin ortalama 70 adet oldugunu aktaran Atay, su degerlendirmede bulundu:

"Ulastigimiz günlük 70 konteyner üretimi, ciddi bir rakam. Günlük 35 tir buraya gelerek yükleme yapiliyor. Gümüsova ilçesi ve Beyköy OSB'de kurulu fabrikalarimizda 350-400 civarinda çalisanimiz var. Çok ciddi çalismalar yapiyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Çalismalari günlük takip ediyorum. Insanlarimiz var güçleriyle çalisiyor. Gayretlerinden dolayi tesekkür ediyorum."

Atay, kaliteli konteynerler üretildigini dile getirerek, "Konteynerlerde yanmaz malzeme kullaniyoruz. Konteynerlerde kullandigimiz saç, profil ve panelleri buna göre planliyoruz. Zeminini ve çatisini kalin panel kullanarak yapiyoruz. Sirf oradaki vatandaslarimiz üsümesin, sicakta kaldiklarinda bundan etkilenmesinler diye." ifadelerini kullandi.

Konteynerlerin "yasam ünitesi" olarak planladigina deginen Atay, "Bölgeye 544 konteyner gönderdik. Bugün sayi 600 olacak. Günlük üretim sayimiz 70-80 civarinda fakat hedefimiz günlük 100-150 konteyner üretmek. Bölgeyi takip ediyoruz ve oradaki durumun farkindayiz. Orada çadirda yasayan vatandaslarimizin bir an evvel konteynerlere geçmesi gerektigi konusunda hareket ediyoruz. Devletimiz, bu yönde reaksiyon aliyor." dedi.

Sadece yasam alanlariyla da kalmadiklarini aktaran Atay, "Yeni konteyner is yeri ve dükkanlari da gönderiyoruz. Oradaki esnaf tarafindan çok begenildi." açiklamasinda bulundu.