BSH Türkiye 5 yilda 162 olimpik havuz dolusu su tasarrufu sagladiUgur Aslanhan- BSH Gelisen Pazarlar Bölgesi Kurumsal Iletisim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit: - "Üretim süreçlerimizde basta su olmak üzere tüm enerji kaynaklarinda maksimum tasarrufu saglayacak adimlar atarak bulundugumuz bölgenin ve parçasi oldugumuz toplulugun sürdürülebilirligine katkida bulunmak için var gücümüzle çalisiyoruz"

BSH Türkiye 5 yilda 162 olimpik havuz dolusu su tasarrufu sagladiUgur Aslanhan- BSH Gelisen Pazarlar Bölgesi Kurumsal Iletisim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit:
- "Üretim süreçlerimizde basta su olmak üzere tüm enerji kaynaklarinda maksimum tasarrufu saglayacak adimlar atarak bulundugumuz bölgenin ve parçasi oldugumuz toplulugun sürdürülebilirligine katkida bulunmak için var gücümüzle çalisiyoruz"

ISTANBUL (AA) - BSH Türkiye, Çerkezköy'de bulunan üretim tesislerinde hayata geçirdigi projelerle 5 yilda 162 olimpik yüzme havuzu hacmine denk gelen 404 bin metreküp su tasarrufu sagladi.

BSH Türkiye'den Dünya Su Günü dolayisiyla yapilan açiklamaya göre, tüm tesislerinde 2020'den bu yana karbon nötr olarak faaliyet gösteren sirket, gezegenin kaynaklarini en verimli sekilde kullanarak gelecek nesiller için sürdürülebilir bir yasam insa edilmesine katkida bulunuyor.

Üretim teknolojilerinde ve süreçlerinde hayata geçirilen inovatif çalismalarla son 5 yilda 162 olimpik yüzme havuzu hacmine denk gelen 404 bin metreküp su tasarrufu saglayan sirket, sadece 2022'de 5,7 milyon kWh enerji tasarrufuyla 2 bin 482 ton karbon saliminin önüne geçti.

Su tasarrufunu saglayan en önemli projelerden biri, Almanya'dan özel sürdürülebilirlik ödülü alan Sogutucu Fabrikasi Boyahane Projesi oldu. Buzdolabi üretiminde en önemli su tüketim kalemlerinden biri olan boyahanede yapilan iyilestirmelerle birlikte yüzde 40'a varan su tasarrufu elde edildi.

- "Tüm enerji kaynaklarinda maksimum tasarruf saglayacak adimlar atiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen BSH Gelisen Pazarlar Bölgesi Kurumsal Iletisim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit, dünya kaynaklarinin sinirlarina yaklasildiginin her geçen gün daha net olarak hissedildigi bir dönemde yasadiklarini bildirdi.

Girit, su tasarrufunun önemine dikkati çekerek, su degerlendirmelerde bulundu:

"22 Mart Dünya Su Günü, yasamin en temel unsurlarindan biri olan temiz suya erisim konusunda halihazirda sikinti yasayan insanlari ve gelecekte bu sorunun çok daha genis kesimleri etkileyecegini hatirlamak açisindan önemli. BSH Türkiye üretim tesislerinin bulundugu Trakya bölgesi, yer alti su kaynaklari açisindan alarm veren bölgelerden biri. Biz de üretim süreçlerimizde basta su olmak üzere tüm enerji kaynaklarinda maksimum tasarrufu saglayacak adimlar atarak bulundugumuz bölgenin ve parçasi oldugumuz toplulugun sürdürülebilirligine katkida bulunmak için var gücümüzle çalisiyoruz."