Enerjisa Üretim'in profesyonel gelisim programi Power MBA'nin ikinci dönemi tamamlandiGülsen Çagatay

Enerjisa Üretim'in profesyonel gelisim programi Power MBA'nin ikinci dönemi tamamlandiGülsen Çagatay

ANKARA (AA) - Enerjisa Üretim'in, Sabanci Üniversitesi Yönetici Gelistirme Birimi ile gelistirdigi profesyonel gelisim programi Power MBA'nin ikinci dönemi tamamlandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, program ile enerji piyasalari, üretim teknolojileri, veri analitigi, strateji, finans ve enerjinin gelecegine dair genis bir içerik sunulurken çalisanlarin kariyer yolculuklari da desteklendi.

Enerjisa Üretim, 2021'de baslattigi profesyonel gelisim programi Power MBA ile kariyerini enerji alaninda sürdürmek isteyenlere egitim firsati sunmaya devam ediyor.

- 81 kisi mezun oldu

Subatta ikinci dönemi tamamlanan ve 9 ay süren Power MBA programinda Enerjisa Üretim çalisanlarinin yani sira Türkiye ve yurt disindan 4 farkli ülkeden (Hirvatistan, Macaristan, Bulgaristan ve Sirbistan) enerji sektörünün deger zincirinde yer alan özel firma, kamu ve STK çalisanlari katilim sagladi.

Yaklasik 128 saat süren ve yüzde 36 kadin, yüzde 64'ü erkek olan Power MBA'nin ikinci döneminde toplam 81 kisi mezun oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Enerjisa Üretim Insan ve Kültür Genel Müdür Yardimcisi Aysegül Gürkale, Power MBA'nin bireysel çabalara ve takim olmaya yönelik heyecan yarattigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu dönemki programi 35 farkli kurulus ve 5 farkli ülkeden gelen katilimcilarimizla tamamladik. Önümüzdeki yeni dönemde katilimin daha da artacagini öngörüyoruz. Bu dönem, katilimcilar arasi iliski agini güçlendirmek adina iki kere networking etkinligi düzenledik ve santrallerimizin oldugu farkli noktada bulusmalar gerçeklestirdik. Bu çalismalar neticesinde ekip ruhu yaratma, iliski kurma ve ayni sektörün farkli firmalarinda çalisan kisiler için çok iyi bir birbirinden ögrenme firsati oldugu yönünde geri bildirimler aldik. Tüm bunlara ek, katilimcilarin mezun olduktan sonra da kurulan bu güçlü bagi sürdürebilmesi adina Power MBA Alumni programini hayata geçirdik. Alumni ile ögrenme, gelisim ve etkilesim firsatlari sunmaya devam edecegiz."

- Program dört modülden olusuyor

Program içerikleri Enerjisa Üretim ile Sabanci Üniversitesi EDU Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen ve Sabanci EDU Power MBA Program Koordinatörü Murat Kaya ile birlikte tasarlandi.

Dört modülden olusan egitim programinin ilk 3 modülde enerji kaynaklari ve teknolojileri, strateji ve yatirimlar, proje yönetimi, finans, mevzuat, çevre, iklim, sürdürülebilirlik, enerjinin gelecegi, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri, santral isletme ve bakimi, varlik yönetimi, ticaret, veri analitigi ve dijitallesme gibi konular islendi.

Dördüncü modülde ise Enerjisa Üretim uzman çalisanlarinin egitmenligi ile isletme ve teknik konularina yer veriliyor.

Power MBA'nin bir sonraki dönemi ise 28 Nisan'da baslayacak.