Basketbol THY Avrupa Ligi'nde kritik Türk derbisi yarin oynanacakYunus Kaymaz- Play-off'a kalma mücadelesi veren Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, ligin 33. haftasinda karsilasacak

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde kritik Türk derbisi yarin oynanacakYunus Kaymaz- Play-off'a kalma mücadelesi veren Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, ligin 33. haftasinda karsilasacak

ISTANBUL (AA) - Basketbol THY Avrupa Ligi'nde play-off mücadelesi veren iki Türk temsilcisi Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, 33. hafta mücadelesinde yarin karsi karsiya gelecek.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak mücadele, saat 20.45'te baslayacak.

Çift maç haftasinda deplasmanda Ispanya'nin Real Madrid ekibine 90-75 ve Cazoo Baskonia takimina 92-69 yenilen Fenerbahçe Beko, 18 galibiyet ve 14 yenilgiyle 6. sirada bulunuyor.

THY Avrupa Ligi'ndeki son 5 maçindan 4'ünü kaybeden Yunan basantrenör Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe Beko, son maçinda deplasmanda Sirp temsilcisi Kizilyildiz'a konuk olacak.

Ligde son iki yili sampiyon olarak tamamlayan ama bu sezon istedigi sonuçlari alamayan Ergin Ataman'in çalistirdigi Anadolu Efes ise Fenerbahçe Beko deplasmanindan galibiyetle dönerek play-off umutlarini son haftaya tasimak için sahaya çikacak.

Geçen hafta sahasinda Italyan ekipleri Olimpia Milano'yu 89-69 ve Virtus Segafredo Bologna'yi 86-67 maglup eden lacivert-beyazlilar, 16'sar galibiyet ve maglubiyetle 10. sirada yer aliyor. Fenerbahçe Beko'ya yarin maglup olmasi halinde play-off sansini yitirecek Anadolu Efes, ligdeki son maçinda sahasinda Monaco'yu agirlayacak.

- Rekabette Fenerbahçe Beko üstün

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde 20. kez karsilasacak.

Iki takim arasindaki 19 maçin 12'sinden sari-lacivertliler galibiyetle ayrilirken, 7'sinde de Anadolu Efes istedigini aldi.

FIBA organizasyonlarinda oynanan iki maçta taraflar birer galibiyet elde etti.

Bu sezon Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Fenerbahçe Beko, 88-79 kazanmisti.