IKBY'den Türkiye'deki depremzedelere 8 tir ilaç ve tibbi cihaz yardimi Bekir Aydogan,Emrah Akbulak

IKBY'den Türkiye'deki depremzedelere 8 tir ilaç ve tibbi cihaz yardimi Bekir Aydogan,Emrah Akbulak

ERBIL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için ilaç ve tibbi cihaz tasiyan 8 tirlik yardim gönderdi.

Erbil'deki Sanedar Parki'nda düzenlenen yardim etkinligine, Türkiye'nin Erbil Baskonsolosu Mevlüt Yakut, IKBY Saglik Bakani Saman Berzenci, Erbil Valisi Ümit Hosnav ve Barzani Yardim Vakfi Baskani Musa Ahmed katildi.

Baskonsolos Yakut, burada yaptigi açiklamada, Türkiye'nin yaklasik 2 ay önce tarihinin en büyük deprem felaketiyle sarsildigini dile getirdi.

Depremin yol açtigi yikici tablo ve aci insani sonuçlar karsisinda uluslararasi yardim ihtiyaci dogdugunu ve 100'ün üzerinde ülkenin Türkiye'ye yardim önerdigini vurgulayan Yakut, "IKBY de Türkiye'deki depremzedelere yardim gönderenler arasinda ön saflarda yer aldi. Gerek bölgesel hükümet, gerek sivil toplum kuruluslari, gerek siradan vatandaslar Türkiye'ye yardim etmek için siraya girdiler ve harekete geçtiler." diye konustu.

Yakut, bu yardim faaliyetlerinde Barzani Yardim Vakfinin öne çikan aktörler arasinda yer aldigini ve Vakfin yardimlarini sürdürdügünü ifade etti.

Bugün de ilaç ve tibbi cihaz tasiyan 8 tirin Türkiye'ye dogru yola çikacagini belirten Yakut, sunlari söyledi:

"Bunlar bizim iletmis oldugumuz ihtiyaç listesi çerçevesinde IKBY Saglik Bakanligi tarafindan bir araya getirildi. Tabii ben suna dikkati çekmek istiyorum: Bu tirlar sadece ilaç ve tibbi malzeme tasimiyor. Ayni zamanda bölge halkinin Türkiye'ye olan muhabbetini, dostlugunu ve vefasini tasiyor."

Baskonsolos Yakut, yardimlar için Türkiye'deki tüm depremzedeler adina tesekkürlerini sundu.

Saglik Bakani Berzenci de 258 çesit ilacin bulundugu 8 tirlik konvoyun saglik çalisanlarinca Adana'daki yetkililere teslim edilmek üzere yola çikacagini belirtti. Berzenci, tüm saglik malzemeleri ve ilaçlarin kalite kontrolden geçirildigini de sözlerine ekledi.