Kesan'da kuraklik nedeniyle su kullanimina sinirlandirma getirilecekGökhan Zobar- Hali, kilim ve hortumla araba yikamanin yasaklanacagi ilçede hamam, tuvalet gibi su tüketimi yüksek olan yerlere ön ödemeli sayaç takilacak

Kesan'da kuraklik nedeniyle su kullanimina sinirlandirma getirilecekGökhan Zobar- Hali, kilim ve hortumla araba yikamanin yasaklanacagi ilçede hamam, tuvalet gibi su tüketimi yüksek olan yerlere ön ödemeli sayaç takilacak

EDIRNE (AA) - Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, kuraklik nedeniyle ilçeye içme suyunun saglandigi Kadiköy Baraji'nda doluluk oraninin yüzde 10'a kadar düstügünü, suyun tasarruflu kullanimi için bazi sinirlandirmalar getirilecegini bildirdi.

Helvacioglu, yaptigi yazili açiklamada, kuraklik nedeniyle ciddi sikintilar yasandigini belirtti.

Akan her damla suyun önemli oldugunu vurgulayan Helvacioglu, "Sadece Kesan Belediyesinin önlemler almasi asla yeterli degil. Vatandaslarimiz ve kentin tüm paydaslari ile bir tasarruf seferberligi baslatmaliyiz." ifadelerini kullandi.

Helvacioglu, Kadiköy Baraji'nda su miktarinin kritik seviyelere düstügünü aktardi.

Yagislarin yetersiz kaldigini, kuraklikla mücadele kapsaminda belediye olarak bir dizi önlemler alacaklarini belirten Helvacioglu, sunlari kaydetti:

"Kadiköy Baraji'nda yaklasik 5 milyon metreküp su bulunuyor, yagis olmazsa 2,5 aylik suyumuz kaldi. Önlem paketimizi belediye encümenimize sunacagiz. Bu kapsamda konut ve isyeri önlerinin ve içlerinin hortumla yikanmamasi, yüksek su tüketimi olan sanayi tesislerinde mevcut kullanimlar göz önüne alinarak kisitlamaya gidilmesi olacak. Hali ve kilim yikamalari, sehir sebeke suyu ile hortumla araba yikanmasi yasaklanacak, oto yikama isletmelerinde su tüketiminin maksimum aylik 20 metreküp ay olarak uygulanacak. Hali yikama hamam, tuvalet ve benzeri su tüketimi yüksek olan yerlerde ön ödemeli sayaç takilacak.

Alinacak bu kararlar su kaynagi rezervinin yeterliligine göre belediye encümenince yeniden degerlendirilmek üzere 30 Nisan'a kadar geçerli olacak. Kontrol ve denetimler belediyemizin ilgili müdürlükleri tarafindan yapilacaktir. Belediye encümenince su tasarrufuna yönelik alinacak bu kararlara uymayanlar hakkinda 5326 sayili Kabahatler Kanunu'nca cezai islem yapilacak."