Istanbul Nisantasi Üniversitesi'nden Uluslararasi Enerji KongresiUgur Aslanhan- Yenilenebilir ve erisilebilir enerji için stratejiler üretmek amaciyla düzenlenen kongre iki gün sürecek

Istanbul Nisantasi Üniversitesi'nden Uluslararasi Enerji KongresiUgur Aslanhan- Yenilenebilir ve erisilebilir enerji için stratejiler üretmek amaciyla düzenlenen kongre iki gün sürecek

ISTANBUL (AA) - Istanbul Nisantasi Üniversitesi ve Nisantasi Egitim Vakfi tarafindan yenilenebilir ve erisilebilir enerji için stratejiler üretmek amaciyla düzenlenen 1. Uluslararasi Enerji Kongresi bugün baslayacak.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Istanbul Nisantasi Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi ile Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen kongre, "Enerjinin Teknoloji, Ekonomi ve Sosyal Boyutlarinin Toplum Refahi Üzerine Etkisi" temasiyla gerçeklestirilecek.

Açilis konusmalarini Nisantasi Egitim Vakfi Baskani Dr. Levent Uysal, Kongre Baskani Prof. Dr. Recep Kök, Istanbul Nisantasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Senay Yalçin, Enerji Piyasalari Isletme AS (EPIAS) Genel Müdürü Ahmet Türkoglu ve Boru Hatlari ile Petrol Tasima Anonim Sirketi (BOTAS) Genel Müdür Yardimcisi Talha Pamukçu'nun yapacagi kongrede, erisilebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarina yönelik aktiviteler, son gelismeler isiginda incelenerek arastirmacilara ideal bir akademik platform saglanmasi amaçlaniyor.

Kongre araciligiyla bilim insanlarinin ve saha profesyonellerinin arastirma bulgulari, gelistirilen yeni fikirler ve teknolojik uygulamalar, organizasyonel bir etkinlik içinde ele alinacak.

Etkinlik kapsaminda farkli disiplinler altinda yapilan bilimsel çalismalar bir araya getirildiginde, ulusal ve uluslararasi bilimsel yayin havuzunun daha da zenginlesmesi hedefleniyor. Kongrenin bir diger katkisi ise, "Politika yapimcilarinin strateji gelistirmelerine yardimci olmak" olarak açiklaniyor.

Iki gün sürecek ve toplam 13 oturumda birbirine paralel 46 bildirinin sunulacagi kongre, çevrim içi gerçeklestirilecek.

- "Geleneksel hale getirmeyi hedeflliyoruz"

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Nisantasi Egitim Vakfi Baskani Dr. Levent Uysal, Türkiye'nin çok büyük enerji kaynaklarina yakin mesafelerde bulunmasi nedeniyle bir enerji köprüsü görevi gördügünü, ancak bunun yaninda ülkenin yenilenebilir enerji kaynaklari noktasinda da çok büyük potansiyele sahip oldugunu bildirdi.

Türkiye'nin tüm bölgeleriyle yilin hemen her günü günes aldigini, büyük rüzgar enerjisi potansiyelinin bulundugunu, jeotermal ve hidroelektrik enerjisi alanlarinda ciddi birikime sahip oldugunu anlatan Uysal, ülkenin, fosil yakitlarin yavas yavas ikinci plana düsmeye basladigi bu dönemde yenilenebilir ve erisilebilir enerji kaynaklari açisindan dünyaya örnek teskil etmesi gerektigini vurguladi.

Uysal, "Geleneksel hale getirmeyi hedefledigimiz Uluslararasi Enerji Kongresi'nde de bu konularin toplumsal refaha ve uluslararasi iliskilere etkilerini tüm açilarindan degerlendirecek ve stratejiler üretmeye çalisacagiz." ifadelerini kullandi.