IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi, depremzede vatandaslar için 1.500 kisilik yasam alani açtiAbdulselam Durdak- Kalici konutlar yapilincaya kadar Iskenderun'da bölge halkina barinmanin yani sira sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere hayata geçirilen yasam alaninda, konteyner evler ile sosyal birimler bir arada olacak

IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi, depremzede vatandaslar için 1.500 kisilik yasam alani açtiAbdulselam Durdak- Kalici konutlar yapilincaya kadar Iskenderun'da bölge halkina barinmanin yani sira sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere hayata geçirilen yasam alaninda, konteyner evler ile sosyal birimler bir arada olacak

ISTANBUL (AA) - IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi'nin Iskenderun'da depremden etkilenen vatandaslar için insa ettigi yasam alani açildi.

IC Holding açiklamasina göre, depremde hem arama-kurtarma çalismalari hem de barinma ihtiyaci için seferber olan IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi tarafindan insa edilen "IC Ibrahim Çeçen Vakfi Iskenderun Yasam Alani" faaliyete geçti.

Kalici konutlar yapilincaya kadar bölge halkina barinmanin yani sira sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere hayata geçirilen 30 bin 840 metrekare büyüklügündeki yasam alaninda, 1.500 vatandas barinabilecek. Yasam merkezinde konteyner evler ile sosyal birimler bir arada olacak.

"IC Ibrahim Çeçen Vakfi Iskenderun Yasam Alani"nin sadece bir barinma alani olmanin ötesinde, depremden etkilenen vatandaslarin günlük hayatlarinin içindeki her türlü unsura cevap veren, yuva olarak nitelendirilebilecek bir yapi olmasi amaçlaniyor.

Bu dogrultuda yasam alaninda mutfak, çamasirhane, banyonun yani sira çocuk ve kadin merkezi, revir, çocuk parki, ögrenciler için derslik, kütüphane, spor sahasi, lokal, güvenlik, soguk depolama alani gibi mekanlar bir arada yer aliyor. Yasam merkezinde ayrica günlük 5 bin kisiye sicak yemek servisi yapiliyor.

- Çocuk ve kadin merkezinde sosyal ve egitici faaliyetler düzenlenecek

IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi, yasam alaniyla bölge halkinin hayatlarini yeniden kurmalarina destek olmayi hedefliyor. Bu sekilde is gücü kaybinin da önüne geçmek, bölgede üretimin sürdürülmesine katki saglamak amaçlaniyor. Bölgedeki vatandaslarin güvenli bir sekilde barinmalarina ve özellikle çocuklar ile kadinlara destek olmaya öncelik veriliyor.

Iskenderun'daki yasam alaninin içinde bu hedefle kurulan çocuk ve kadin merkezinde, yasanan felaketin izlerini azaltmak hedefiyle egitici ve sosyal faaliyetler düzenlenerek kadin ve çocuklarin yeniden ayaga kalkmasina yardimci olmak amaçlaniyor. Ileriki dönemde depremden etkilenen kadinlarin, ekonomik olarak güçlenmeleri amaciyla egitim yoluyla yetkinliklerini arttirmak, potansiyel ve halihazirda var olan girisimcilik faaliyetlerini desteklemek gibi projeler üzerinde de planlamalar yapiliyor.

- Grup otelleri de depremzedelerin kullanimina açildi

Verilen bilgiye göre, deprem bölgesindeki barinma ihtiyacini karsilama çalismalarina katkida bulunmak için tüm imkanlarini seferber eden IC Holding, grup bünyesindeki otellerini de 647 vatandasin kullanimina açti.

IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi, depremde zarar gören illere destek çalismalari kapsaminda, bölgeye 19 tir temel ihtiyaç ve gida malzemesi gönderdi. Hatay ve Iskenderun'da toplam 7 noktada kurulan konteynerler ile günde 10 bin kisiye içecek ve yiyecek servisi sunuldu.