CHP Grup Baskanvekili Özel, gündemi degerlendirdi:Ertugrul Subasi- "14 Mayis'tan sonra yikilmaz bir Türkiye'yi insa etmek için göreve talibiz ve haziriz"- "Milletin gündeminin degil, sarayin gündeminin dayatildigi bu ülkeden, böyle yönetilirse millete fayda yok ama milletten yana yönetildiginde, Millet Ittifaki tarafindan yönetildiginde herkesin sorunlari çözülecek"

CHP Grup Baskanvekili Özel, gündemi degerlendirdi:Ertugrul Subasi- "14 Mayis'tan sonra yikilmaz bir Türkiye'yi insa etmek için göreve talibiz ve haziriz"- "Milletin gündeminin degil, sarayin gündeminin dayatildigi bu ülkeden, böyle yönetilirse millete fayda yok ama milletten yana yönetildiginde, Millet Ittifaki tarafindan yönetildiginde herkesin sorunlari çözülecek"

TBMM (AA) - CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, "14 Mayis'tan sonra yikilmaz bir Türkiye'yi insa etmek için göreve talibiz ve haziriz." dedi.

Özel, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, bugün yikilmis bir Türkiye'nin oldugunu öne sürdü.

Depremlerde 10 ili, ekonomisi, milli egitim sistemi, üniversiteleri, dis politikasi yikilmis bir Türkiye bulundugunu iddia eden Özel, "14 Mayis'tan sonra yikilmaz bir Türkiye'yi insa etmek için göreve talibiz ve haziriz." diye konustu.

Milletin verecegi yetkiye 14 Mayis'ta kavusup geçmisteki sis perdelerini hukuk yoluyla ortadan kaldirmaya talip olduklarini belirten Özel, bugünkü kanunsuz emirleri de takip ettiklerini söyledi.

Özgür Özel, "rejime kasteden Anayasa degisikliginin" yürürlüge girmesiyle Türkiye'de yasanan bütün sorunlarin katmerlendigini ileri sürerek, "Dünyanin fakir ülkelerini tek adamlar, zengin ülkelerini güçlü parlamentolar ve demokrasiler yürütüyor. Bütün sorunlari çözmek için milletin derdiyle dertlenen bir sürece geçecegiz." ifadesini kullandi.

Ülkenin 1. Cumhurbaskani'nin, kurtaricisinin vasiyetini yerine getirmek için 14 Mayis'tan sonra çalismaya baslayacaklarini vurgulayan Özel, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu parlamento milletin gündemine hakim olamamistir. Bu parlamento yoksullarin, issizlerin, emeklilerin, emekçilerin, çiftçilerin, köylülerin gündemine degil, sarayin gündemine mahkum olmustur. Bu parlamentoda Devlet Bahçeli imzasiyla kanun teklifleri var, komisyonda gündeme bile almiyorlar; Kemal Kiliçdaroglu'nun, ana muhalefet partisinin kanun teklifleri var, gündeme dahi almiyorlar. Hatta, 'yillarca yapmayiz' diyorlar. EYT'de oldugu gibi, saray, anketi görüp ürkünce hemen yapiyorlar. Milletin gündeminin degil, sarayin gündeminin dayatildigi bu ülkeden, böyle yönetilirse millete fayda yok ama milletten yana yönetildiginde, Millet Ittifaki tarafindan yönetildiginde herkesin sorunlari çözülecek."

CHP'li Özel, 14 Mayis'ta yeni bir perde açilacagini, esitliklerin, özgürlüklerin, zenginliklerin, demokrasinin, liyakatin oldugu bir dönemin baslayacagini dile getirdi.

Suç isleyeni ve isleteniyle bagimsiz yargi önünde hesaplasilacak bir dönemin baslayacagini savunan Özel, "Hakki yenenlerin hakkini teslim edecegiz, hak yiyenlerin hesabini yargi soracak. Ama suça bulasmamis kimse ne verdigi oydan ne yaptigi görevden dolayi asla endise etmesin. Kucaklasma ve helallesme dönemi basliyor." degerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, büyükelçilere propaganda yaptigini ve onlardan destek istedigini öne süren Özel, büyükelçilerin iyi iliskiler, diplomasi için oldugunu; dedikodu yapmak, sikayet etmek ya da azarlamak için bulunmadigini kaydetti. Özel, bir büyükelçi Türkiye'yi rencide ediyorsa azarlanabilecegini belirterek, "Büyükelçi, bir sonraki Cumhurbaskanini ziyaret etti diye, bir cumhurbaskani adayina, ana muhalefet liderine nezaket ziyareti yapti diye ona köpürüp onun disindaki büyükelçilere 'bana yardim edin, beni destekleyin' demek, hele hele Türk dünyasindaki ülkelerin liderlerini aktif siyasete dahil etmeye çalismak, siyasetçilerin gücünü degil, acziyetini gösterir." görüsünü paylasti.

Özgür Özel, Millet Ittifaki partilerinin milletvekillerinin imzasini tasiyan ve Meclis Baskanligina sunulan, Kahramanmaras merkezli depremlerin yaralarinin sarilmasi için çözümler öngören kanun teklifi hakkinda da bilgi verdi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, Trabzon'da düzenledigi miting saatlerinde AFAD'in firtina uyarisinda bulundugunu ileri süren Özel, "Bakiyorsun meteorolojide öyle bir uyari yok, AFAD'da var. Trabzon'da AFAD'in dedigi firtina olmadi ama Kemal Kiliçdaroglu, Ekrem Imamoglu firtinasi oldu. AFAD firtinayi da gördü, gelecek güzel günlerin de müjdesini Türkiye gördü. Ama kamu gücünü, bir partinin yararina, bir adayin aleyhine bu kadar asikar kullanan, yalana sarilan, kurumlari yalana alet eden bu anlayistan hesabi milletimiz soracak." sözlerini sarf etti.

Özel, Millet Ittifaki iktidarinda emeklilerin bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyine çikarilacagini belirterek, 14 Mayis'tan sonraki Kurban Bayrami'nda ise Ramazan Bayrami'nin farkiyla emeklilere 15 bin lira vereceklerini hatirlatti.

Bir gazetecinin, "CHP ve IYI Parti'nin 10 ilde milletvekilligi adayliklarinda anlastigina" iliskin sorusu üzerine Özel, "Çabalar sonuç verdi, 10 ilde bunu yaptik. Bu rakamin, listeler belirlenene kadar daha yukari çikmasini bekliyoruz. Bu arttikça Millet Ittifaki'nin Meclis çogunlugunu garantilemesi ihtimali artmis olacak." yanitini verdi.

Yasama çogunlugunu saglama noktasinda bir öngörüleri olup olmadiginin sorulmasina karsilik Özel, anketlerin, Millet Ittifaki'nin Meclis'te çogunlugu elde edecegini gösterdigini söyledi.

Özel, Cumhur Ittifaki'nin Meclis çogunlugunu çoktan kaybettigini ve Millet Ittifaki'nin Meclis çogunlugunu saglama konusunda her geçen gün daha iyi anketler görmeye basladigini bildirdi.