AK Parti milletvekilleri Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskinini kinadiAynur Ekiz

AK Parti milletvekilleri Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskinini kinadiAynur Ekiz

TBMM (AA) - Türkiye-Filistin Parlamentolararasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, "Isgalci siyonist rejimin, her ramazan ayinda Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs'te çesitli provokasyonlar yaparak Müslümanlarin kutsal mekanlarinda radikal Yahudi eylemlerine eslik etmesi kabul edilemez." dedi.

Turan, bazi AK Parti'li milletvekilleri ile Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Israil güçlerinin Mescid-i Aksa baskinini kinadi.

Isgalci Israil yönetiminin dün gece yine bir zulme imza attigini belirten Turan, "Israil yönetimi kendi içinde yasadigi siyasal krizi atlatmak için yine mazlum Filistin halkini hedef aldi. Isgalci siyonist rejimin, her ramazan ayinda Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs'te çesitli provokasyonlar yaparak Müslümanlarin kutsal mekanlarinda radikal Yahudi eylemlerine eslik etmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandi.

Israil güvenlik güçlerinin Harem-i Serif'in kutsiyetini, tarihi statüsünü ihlal eden baskinini ve ibadet eden Müslümanlara karsi yaptigi vahseti lanetlediklerini söyleyen Turan, insanlik disi bu vahseti kinamanin ve Filistin halkinin hakli davalarini desteklemenin herkesin insani ve ahlaki görevi oldugunu vurguladi.

Hasan Turan, baskinin ayni zamanda Müslümanlarin din ve vicdan özgürlügüne hukuksuz bir müdahale oldugunu dile getirerek söyle devam etti:

"Dünyanin hiçbir yerinde hiçbir kutsal mekana siginan insanlara, içerde ibadet yapanlara ses bombalariyla, coplarla, mermilerle saldirilmaz. Bunu ancak terör devletleri, terör çeteleri yapar. Özellikle bu alçak saldirilarin mübarek ramazan ayinda yapilmasi provokasyondur. Siyonist rejim Filistin halki üzerinden Islam'a ve Müslümanlara meydan okumaya çalismaktadir.

Buradan siyonist yönetimi uyariyoruz; bu yol yol degildir, rüzgar eken mutlaka firtina biçecektir. Ümmetin ilk kiblesinin bulundugu alanda radikal Yahudilerin kurban kesme girisimini saglamak için Mescid-i Aksa'da itikaf yapan Müslümanlari oradan zor kullanarak çikarmasi yeni olaylarin ve muhtemel bir intifadanin habercisidir. Siyonist rejim bilsin ki Müslümanlar geçmiste Halil Ibrahim Camisi'nde oldugu gibi bir oldubittiye müsaade etmeyecektir."

Bu tür alçakça saldirilara sessiz kalmanin suça ortak olmak oldugunun altini çizen Turan, "Uluslararasi toplum, basta Birlesmis Milletler olmak üzere batili ülkeler artik üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir." diye konustu.

Islam Isbirligi Teskilati'nin acilen toplanmasi ve bu konuda diger uluslararasi kuruluslari harekete geçirmesi gerektigini kaydeden Turan, caydirici tedbir ve kararlarin da alinmasi gerektigini aktardi.

Turan, uluslararasi toplumun bu hukuksuz eylemlere dur demek için güçlü bir tavir ortaya koymasi gerektigine isaret ederek, "BM ve uluslararasi kuruluslarin sessizligi çagdas ve modern dünyanin ayibidir." dedi.

Hasan Turan, "Mescid-i Aksa'yi canlariyla, kanlariyla koruyan Kudüs muhafizlari Filistinli kardeslerimizin acilarini paylasiyor, yaralilara acil sifalar diliyoruz. Vicdan sahibi herkesi, ilk kiblemize karsi yapilan bu alçakça saldiriya karsi kenetlenmeye ve sesini yükseltmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

AK Parti'li milletvekilleri basin toplantisina "Kudüs kirmizi çizgimizdir", "Kudüs insanligin onurudur", "Özgür Kudüs", "Kudüs özgür degilse dünya tutsaktir" ve "Kudüs yürek yanginimizdir" yazili dövizlerle katildi.