Deprem Arastirma Komisyonu raporu, TBMM Baskani Sentop'a sunulduZehra Aydin Turapoglu

Deprem Arastirma Komisyonu raporu, TBMM Baskani Sentop'a sunulduZehra Aydin Turapoglu

TBMM (AA) - Deprem Arastirma Komisyonu Baskani ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroglu, hazirladiklari raporu TBMM Baskani Mustafa Sentop'a sundu.

Sentop, TBMM Deprem Arastirma Komisyonu Baskani Eroglu ve komisyon üyesi milletvekillerini makaminda kabul etti.

Raporun hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür eden Sentop, raporun çok kapsamli olduguna dikkati çekti.

Raporu imzalayip Genel Kurula sevk edecegini aktaran Sentop, "Isin bir talihsiz tarafi var. Meclis kapandigi için imzalayip Genel Kurula sevk edecegim ama bunun Genel Kurul gündeminde görüsülmesini çok arzu ederdim. En azindan seçimden sonrasi için bu yönde bir yol haritasi birakmayi düsünüyorum." diye konustu.

Sentop, raporu ilgili bütün kurum kuruluslara gönderecegini de belirtti.

Eroglu ise raporun içerigine iliskin bilgi vererek, komisyonun raporunun 3'üncü bölümünde depreme dirençli sehirlerin kurulmasi konusuna agirlik verdiklerini söyledi.

Deprem olduktan sonra yapilacak seylerin maliyetinin çok fazla oldugunu ifade eden Eroglu, depremi önlemek için harcanacak paranin bu maliyetin 7'de 1'i oldugunu vurguladi.

Hazirladiklari raporda yer alan 165 tespite yönelik 295 tavsiyeye iliskin ayrintilari da paylasan Eroglu, hazirladiklari raporun ilgili kurumlara TBMM tarafindan gönderilmesinin, tavsiyelerin uygulanmasinin takibi açisindan önemli odlugunu dile getirdi.

Konusmalarin ardindan Eroglu, raporu Sentop'a teslim etti.