Iskenderun'da depremler sonrasi yagma, hirsizlik ve asayis olaylarina karisan 44 süpheli tutuklandiBekir Ömer Fansa

Iskenderun'da depremler sonrasi yagma, hirsizlik ve asayis olaylarina karisan 44 süpheli tutuklandiBekir Ömer Fansa

HATAY (AA) - Hatay'in Iskenderun ilçesinde 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi yagma, hirsizlik ve asayis olaylarina karistigi belirlenen 44 zanli tutuklandi.

Iskenderun Kaymakamligindan yapilan yazili açiklamada, ilçede depremler sonrasi 59 yagma, hirsizlik ve asayis olaylarina iliskin emniyet birimlerince 63 süphelinin yakalandigi belirtildi.

Adliyeye sevk edilen bu kisilerden 44'ünün tutuklandigi, 5'inin adli kontrolle serbest birakildigi, 1'i hakkinda ev hapsi karari verildigi, 13'ünün ise serbest kaldigi bildirildi.

Ayrica çesitli suçlardan aranan 5 süphelinin de yakalanip haklarinda adli islem yapildigi belirtildi.

Açiklamada, "Yürütülen çalismalarda 365 cep telefonu, 182 bin 120 TL, çesitli ülkelere ait 22 adet 200'lük banknot, 7 bilezik, 5 yüzük, 16 tam, 26 çeyrek, 3 gram altin, zincir ve künye gibi ziynet esyasi, akilli saat, 7 kol saati, 7 günes enerjisi paneli, 8 tabanca, 55 fisek, 2 pompali tüfek ve kartuslari, 2 kiliç, 2 kama, 4 hançer, 250 gram esrar, 2 çekiç, drone, jeneratör, satir, levye, demir balyoz, demir makasi, demir testeresi, çesitli beyaz esyalar, pos cihazlari, gida ve temizlik malzemeleri ele geçirildi." ifadesi kullanildi.