Israil, Filistinli bedevi köyü Arakib'i 215'inci kez yiktiAbdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout,Muhammed Semiz

Israil, Filistinli bedevi köyü Arakib'i 215'inci kez yiktiAbdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout,Muhammed Semiz

KUDÜS (AA) - Israil güçleri, ülkenin güneyindeki Necef Çölü'nde Filistinli bedevilerin yasadigi Arakib köyünü bir kez daha yikarak çok sayida kisiyi evsiz birakti.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Israil güçlerinin baskin düzenledikleri köyü 215'inci kez yiktigini belirtti.

Israil'in ilk yikimi Temmuz 2010'da gerçeklestirdigi Arakib köyünde 80'den fazla Israil vatandasi Filistinli yasiyor.

Tel Aviv yönetimi, köyün "yasa disi yollarla kuruldugunu ve yikilmasi gerektigini" iddia ediyor. Köy halki ise bu topraklarin, Israil'in kurulusundan çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldigini vurguluyor.

- Köylüler her yikim sonrasi evlerini yeniden insa ediyor

Köylüler, Israil güçlerinin her yikim isleminin ardindan ahsap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden insa ederek direnislerini sürdürüyor.

Necef bölgesindeki diger köylerde oldugu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan Israil, bölgede yasayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanimiyor.

Filistin kaynaklarina göre, Tel Aviv yönetimi bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yasadigi 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümünü istimlak etti.