MKE Ankaragücü-Alanyaspor maçinin ardindanErkan Tiryaki- Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal: "Isteyenin kazandigi bir maç oldu"

MKE Ankaragücü-Alanyaspor maçinin ardindanErkan Tiryaki- Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal:
"Isteyenin kazandigi bir maç oldu"

ANKARA (AA) - Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasinda MKE Ankaragücü'ne 2-0 kaybettikleri maçta rakibin kendilerinden daha fazla galibiyeti istedigini söyledi.

Karsilasmadan sonra düzenlenen basin toplantisinda konusan Yanal, maçin özetinin rakibe verilen alan ve zaman oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Top rakipteyken oynama becerimizi kaybettik. Futbol dört ana baslik altinda oynanir, top bizdeyken, top rakipteyken, sahipsiz toplar ve topun disarida oldugu zamanlar. Top rakipteyken alan ve zaman anlaminda iyi oynayamadik. Yedigimiz ilk golden sonra rakibin morali artti. Topun bizde olmasi bir sey ifade etmedi. Isteyenin kazandigi bir maç oldu. Ankaragücü daha fazla istedi."

Maçta yedikleri iki golün de savunmadan çikarken kaptirilan toplardan olmasinin hatirlatilmasi üzerine Yanal, "Rakibin durumuna göre savunmadan topla çikilir. O an ihtiyaciniz olan oyuna göre kullanilir. Bunu oyunun bir parçasi olmaktan çikartip fantezi sekline getirirseniz problem olur. Dünya Kupasi'nda net bir sekilde gördük, topu ihtiyaci oldugu gibi kullananlar kazandilar. Futbol böyle bir oyun. Bazen oynamayi bazen oynamamayi tercih edersiniz. Bunu yaparken dengeyi çok iyi saglamalisiniz. Biz bunu bugün yapamadik." degerlendirmesinde bulundu.

Bir dönem çalistirdigi MKE Ankaragücü ile ilgili Ersun Yanal, "Burasi Türkiye'nin en eski kulüplerinden biri. Çok önemli bir camia, önemli bir taraftar kitlesine sahip. O dönem iyi seyler yaptik. Hatta bütün teknolojinin kullanildigi dönemdir. Güzel isler yapildi. Allah rahmet eylesin Baskanimiz Cemal Aydin ve ekibi de bize çok cefakar davrandi. Epey ilkler yaptik, çok güzel bir dönemdi." diyerek sözlerini tamamladi.