Halkbank, CEV Sampiyonlar Ligi'nde yazdigi hikayenin sonunu "mutlu" bitirmeyi arzuluyorMuhammed Boztepe- Basantrenör Taner Atik: "Halkbank bu sene bir hikaye yazdi. Dolayisiyla bu hikayenin çok güzel bir sonla bitmesi lazim. Bu sonu da final oynama hakki elde ederek yazmamiz gerekiyor" - "Jastrzebski Wegiel'in bazi oyuncularini 'star' olarak nitelendirebiliriz. Ancak biz de star bir takimiz"

Halkbank, CEV Sampiyonlar Ligi'nde yazdigi hikayenin sonunu "mutlu" bitirmeyi arzuluyorMuhammed Boztepe- Basantrenör Taner Atik:
"Halkbank bu sene bir hikaye yazdi. Dolayisiyla bu hikayenin çok güzel bir sonla bitmesi lazim. Bu sonu da final oynama hakki elde ederek yazmamiz gerekiyor"
- "Jastrzebski Wegiel'in bazi oyuncularini 'star' olarak nitelendirebiliriz. Ancak biz de star bir takimiz"

ANKARA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Halkbank Erkek Voleybol Takimi Basantrenörü Taner Atik, CEV Sampiyonlar Ligi yari finalinde eslestikleri Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel'i eleyerek hedeflerine ulasmak istediklerini belirtti.

Dokuz yil aranin ardindan CEV Sampiyonlar Ligi'nde yari finale yükselen Halkbank Erkek Voleybol Takimi, bu turda Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel ile eslesti.

Organizasyonda en son 2014'te yari finalde mücadele eden Halkbank, o dönem yine Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel ile karsilasmisti.

Ankara'da gerçeklestirilen Dörtlü Final'de rakibini 3-0 yenerek tarihinde ilk kez finale yükselen Halkbank, finalde Rus takimi Belogorie Belgorod'a 3-1 yenilerek organizasyonu ikinci tamamlamisti.

O dönem basantrenör Radostin Stoytcheva'nin yardimciligini üstlenen Halkbank Basantrenörü Taner Atik, basariyi tekrarlayarak, üstüne koymayi ve kupayi kazanmayi istiyor.


- "Biz star bir takimiz"


Taner Atik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2014'ten bu yana her iki takimda da çok fazla degisikliklerin oldugunu ifade etti.

Çok iyi bir takima karsi oynayacaklarinin bilincinde olduklarini belirten Atik, "Hem lig hem de CEV Sampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyorlar. Jastrzebski Wegiel'in bazi oyuncularini 'star' olarak nitelendirebiliriz. Ancak biz de star bir takimiz." dedi.

Taner Atik, çok yogun bir fikstürle karsi karsiya olduklarini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Iki gün önce Ziraat Bankkart'la oynadik. Yarin Jastrzebski Wegiel ile karsilasacagiz. Hafta sonu Fenerbahçe HDI Sigorta ile karsilastiktan sonra Polonya deplasmanina gidecegiz. Yogun bir dönemden geçiyoruz. Ancak Halkbank ile Jastrzebski Wegiel arasinda büyük bir fark var. Halkbank bu sene bir hikaye yazdi. Dolayisiyla bu hikayenin çok güzel bir sonla bitmesi lazim. Bu sonu da final oynama hakki elde ederek yazmamiz gerekiyor."


- "Zor ve kafa kafaya bir maç olacak"


Iki takim arasinda çok büyük farkliliklarin bulunmadigina dikkati çeken Atik, su ifadeleri kullandi:

"Biz, servis karsilamada dengeli bir takimiz. Onlar karsilamada bizim kadar dengeli degiller. Rakibimizin servis ve blok gücü yüksek. Biz de atak gücü yüksek bir takimiz. Bu seviyede takimlarin zayif yönleri neredeyse yok denecek kadar az. Dolayisiyla hem bizi hem de onlari dengeli olarak degerlendirebiliriz. Zor ve kafa kafaya bir maç olacak. Kazanmak için elimizden gelen her seyi yaptigimizi sahada göreceksiniz."

Taner Atik, Ankara seyircisini maça davet ederek, "Ankara seyircisinin bu maçta rekor kiracagini düsünüyorum. Herkesi bir voleybol söleni bekliyor. Halkbank'in bir hikayesi var. Taraftarimizin CEV Sampiyonlar Ligi'ndeki bu hikayenin bir parçasi olmasini istiyorum. Taraftarimiza, 'gelin ve bu hikayedeki yerinizi alin' demek istiyorum." diye konustu.