Samsung yeni Galaxy A Serisi’ni tanittiFurkan Gençoglu- Yeni Galaxy A54 5G, A34 5G Türkiye’de 21 Mart'tan itibaren, Galaxy A14 ise 15 Mart tarihi itibariyla satisa sunulacak

Samsung yeni Galaxy A Serisi’ni tanittiFurkan Gençoglu- Yeni Galaxy A54 5G, A34 5G Türkiye’de 21 Mart'tan itibaren, Galaxy A14 ise 15 Mart tarihi itibariyla satisa sunulacak

ISTANBUL (AA) - Samsung, yepyeni Galaxy A Serisi ile mobil dünyanin en son yeniliklerini kullanicilara sunmaya devam ediyor.

Samsung'dan yapilan açiklamaya göre, Galaxy A Serisi’ne eklenen yeni Galaxy A14, A34 5G ve A54 5G, kullanicilara daha gerçekçi ve net videolar çekme, dogal günes isiginda dahi ekrani daha net görebilme olanagi sunuyor. Ayni zamanda Galaxy A Serisi kullanicilari gelistirilen pil ömrü sayesinde cihazlariyla artik daha da uzun vakit geçirebilecek.

Galaxy A54 5G ve Galaxy A34 5G, en parlak isikta dahi net görüntüler sunarken, Samsung Galaxy’nin devrim niteligindeki Nightography ve yapay zekâ özelliklerini kullaniyor. Galaxy A54 5G, 32MP ön kamerasiyla en ince ayrintilari dahi yakalayarak, mükemmel selfie’ler çekmeyi ya da ultra akici görüntülü konusmalar yapmayi mümkün kiliyor.

Yeni Galaxy A Serisi ile nefes kesici netlikte videolar çekmek de mümkün. Optik görüntü sabitleyici (OIS) ve video dijital görüntü sabitleme (VDIS) sayesinde görüntülerde titreme ve bulaniklik sorunu ortadan kalkiyor. El titremesi veya hareket halinde olusabilecek olumsuz durumlarda dahi kullanicilar en net içerikleri elde edebilecek.

Karanlikta veya düsük isikta çekim yapmayi seven maceraci kullanicilarin yardimina kosan Gece Modu ise kameranin piksel boyutunu artirarak daha fazla ayrinti yakalayabiliyor. Galaxy A Serisi’nin gelismis görüntü düzenleme araçlariyla kullanicilar istenmeyen gölgeleri veya yansimalari görüntüden silebiliyor.

Yeni Galaxy A54 5G’de 6,4 inç, Galaxy A34 5G’de ise 6,6 inç olmak üzere her iki cihazda da Süper AMOLED ekran yer aliyor. 1000nit ekran parlakligina sahip her iki cihazin ekraninda dis mekânda ve özellikle günes isigi altinda görüntüleme deneyimi için gelistirmeler yapildi. Gelismis Görüntü Iyilestirme ve 120Hz ekran yenileme hiziyla, cihaz ekrani farkli isik kosullarina hizlica geçildiginde daha gerçekçi ve akici ekran geçisleri sagliyor.

Yeni Galaxy A34, MTK Dimensity 1080 islemcisi ile gelirken, 8 GB RAM 128 GB hafiza seçenegi ile sunulacak. Yeni Galaxy A54 ise yeni Exynos 1380 islemcisi ile 8 GB RAM 128 GB ve 256 GB hafizali versiyonlari ile kullanicilari bekliyor.

Galaxy A54 5G ve Galaxy A34 5G ayni zamanda dört nesil boyunca isletim sistemi güncellemesi ve bes yil boyunca güvenlik güncellemesi alacak. Bu özellikler sayesinde kullanicilar en gelismis yazilima ve güvenlige erisebilecek ve akilli telefonlarini yillar boyunca kullanabilecek.

-Yeni Galaxy A14, 5000mAh’lik bataryasi ve 50MP ana kamerasi ile beklentileri karsiliyor

Yeni Galaxy A Serisi’nin en yeni üyelerinden Galaxy A14 ise, sekiz çekirdekli yeni islemcisi Exynos 850-Nacho’nun yani sira 6.6 inçlik, 60 Hz ekran yenileme hizi sunan FHD+ ekranla kullanicilara üst düzey görüntüleme deneyimi vadediyor. Galaxy A14’ün yüksek çözünürlüklü kamera sistemi, her kosulda en iyi görüntüleri yakalamaya imkan taniyor.

Galaxy A14’ün Ultra Genis Açili Kamerasi, en muhtesem manzaralari yakalamayi mümkün kiliyor. 50MP Ana Kamera ile tüm renkleri ve Makro Kamera ile en küçük detaylari dahi kullanicilara aktarabiliyor. Cihazin 13MP’lik Ön Kamerasi tipki gerçek hayattaki gibi selfieler çekmeye firsat sunuyor. Yeni Galaxy A14, Açik Yesil, Siyah ve Gümüs renk seçenekleri ile sunulacak olup, 2 yil boyunca isletim sistemi, 4 yil boyunca da güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

Samsung, Galaxy A54 5G, A34 5G ve A14 kullanicilara, en iyi güvenlik ayarlari için Güvenlik ve Gizlilik Panosu erisimi sunuyor. Pano üzerinde kullanicilar uygulamalarin verilerini izledigini kolayca görüntüleyebiliyor ve istemedikleri veri paylasimlarina basit yöntemlerle son verebiliyor. Kullanicilar, hassas ve kisisel bilgilerin oldugu önemli belgeleri en yüksek gizlilik ve denetim seviyesinde paylasmak istedigindeyse Private Share özelligini kullanabiliyor. Bu özellik sayesinde kullanicilar yalnizca kendi belirledikleri kisilerle, zaman siniri koyarak ve ekran görüntüsüne izin verilmeden dosya paylasabiliyor.

Samsung Electronics Mobil Deneyim Baskani TM Roh, yeni Galaxy A Serisi ile ilgili “Mobil cihazlar ve sunduklari deneyim, günlük yasamlarimizin vazgeçilmez bir parçasi haline geldi. Samsung olarak, yeni Galaxy A Serisi ile dünyanin her yerinden kullanicilarimizin gelistirdigimiz dönüstürücü inovasyonlara yaygin olarak erisebilmesini sagliyoruz.” dedi.

Galaxy A54 5G, A34 5G ve A14 cihazlar Samsung Galaxy ekosistemiyle uyumlu oldugundan, cihazlar arasi kusursuz baglanti saglaniyor. Kullanicilar alti aylik ücretsiz Microsoft 365 Basic üyeligiyle fotograflarini OneDrive’de depolayarak, cihazlarindan erisebilecek.

Galaxy A54 5G, Siyah, Beyaz ve Açik Yesil olmak üzere üç farkli renk seçenegiyle satisa sunulacak. Galaxy A34 5G ise Siyah, Gümüs ve Açik Yesil olmak üzere üç farkli renk seçenegine sahip. Yeni Galaxy A54 5G, A34 5G Türkiye’de 21 Mart tarihinden itibaren, Galaxy A14 ise 15 Mart tarihi itibariyla satisa sunulacak.