Kizilaydan "Hatay'da dagitilan yemekten zehirlenme" iddiasina açiklama:Kemal Karadag- "Söz konusu bölgede gerçeklestirilen yemek dagitimindan yararlanan 11 bin kiside benzer semptomlarin görülmemis olmasi ya da bir problem bildirilmemis olmasi iddialarin dayanaksiz oldugu ihtimalini dogurmaktadir" - "Iddiayi ortaya atan sahis ve iddiada adi geçen tüm vatandaslarimizin bilgisine basvurulacaktir. Yapilan incelemenin ardindan mezkur iddialarin ispat edilememesi durumunda Kizilay bu dezenformasyon v

Kizilaydan "Hatay'da dagitilan yemekten zehirlenme" iddiasina açiklama:Kemal Karadag- "Söz konusu bölgede gerçeklestirilen yemek dagitimindan yararlanan 11 bin kiside benzer semptomlarin görülmemis olmasi ya da bir problem bildirilmemis olmasi iddialarin dayanaksiz oldugu ihtimalini dogurmaktadir"
- "Iddiayi ortaya atan sahis ve iddiada adi geçen tüm vatandaslarimizin bilgisine basvurulacaktir. Yapilan incelemenin ardindan mezkur iddialarin ispat edilememesi durumunda Kizilay bu dezenformasyon v

ANKARA (AA) - Türk Kizilay, Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen Hatay'da dagitilan yemegin zehirlenmeye neden oldugu iddiasina iliskin, "Söz konusu bölgede gerçeklestirilen yemek dagitimindan yararlanan 11 bin kiside benzer semptomlarin görülmemis olmasi ya da bir problem bildirilmemis olmasi iddialarin dayanaksiz oldugu ihtimalini dogurmaktadir." açiklamasini yapti.

Kizilayin açiklamasinda, "Hatay'da dagitilan yemekten zehirlenenlerin olduguna yönelik iddialar" bulundugu belirtildi.

Iddianin dile getirildigi gün ve öncesindeki 3 gün içerisinde Kizilayin yemek menüsünde Izmir köftenin yer almadigi ifade edilen açiklamada, Kizilayin Hatay'da yemeklerini merkezi asevinde yaptigi, bu yemeklerin 43 noktada yaklasik 11 bin kisiye sunuldugu bildirildi.

Yapilan tüm yemeklerin "sahit numunelerinin" 3 gün süreyle bekletildigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Iddia sahibi sahsin ifade ettigi bölgede bugün ögle yemeginde 1500, aksam yemeginde ise 1800 kisilik yemek dagitimi yapilmistir. Ögle yemegi menüsünde etli kuru fasulye, pirinç pilavi ve tursu, aksam yemeginde ise Arap kebabi, bulgur pilavi ve meyve dagitimi yapilmistir. Söz konusu bölgede gerçeklestirilen yemek dagitimindan yararlanan 11 bin kiside benzer semptomlarin görülmemis olmasi ya da bir problem bildirilmemis olmasi iddialarin dayanaksiz oldugu ihtimalini dogurmaktadir.

Kizilay koordinasyonunda afetin basindan bugüne kadar yaklasik 150 milyon kisilik sicak yemek çikartilmistir. Bu olaganüstü sartlarda dahi hiçbir vatandasimizin olumsuz bir durumla karsilasmadigi gerçegini kamuoyunun dikkatine sunmakta büyük yarar görüyoruz. Iddiayi ortaya atan sahis ve iddiada adi geçen tüm vatandaslarimizin bilgisine basvurulacaktir. Yapilan incelemenin ardindan mezkur iddialarin ispat edilememesi durumunda Kizilay bu dezenformasyon ve itibar suikasti girisimine karsi yasal haklarini sonuna kadar kullanacaktir."