Opel, AGR sertifikali koltuklarinin 20. yilini kutluyorAbdulselam Durdak-Opel, farkli segmentlerde sirt dostu koltuklari yayginlastirmasiyla öncü kimligini 20 yildir sürdürüyor

Opel, AGR sertifikali koltuklarinin 20. yilini kutluyorAbdulselam Durdak-Opel, farkli segmentlerde sirt dostu koltuklari yayginlastirmasiyla öncü kimligini 20 yildir sürdürüyor

ISTANBUL (AA) - Opel bu yil, AGR (Saglikli Sirtlar Kampanyasi – sirt agrilarini önlemekle ilgili arastirmalari destekleyen bagimsiz Alman dernek) tarafindan onaylanan saglikli koltuklarin tanitilmasinin 20. yil dönümünü kutluyor.

Opel açiklamasina göre, günümüzde yeni Grandland GSe, Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe’de en güncel AGR koltuklar kullanima sunuluyor. AGR sertifikali koltuklar ilk kez, bundan 20 yil önce orta siniftaki Opel Signum modeli ile kullanima girdi.

Konforlu ve rahat yolculuklarin en önemli unsurlarindan biri olan AGR koltuklar, özellikle uzun yolculuklarda omurga için optimum konfor ve destek sunuyor.

Koltuk, insanla otomobil arasindaki bagi olusturan, konforlu ve rahat bir yolculugun en önemli unsurlarindan biri olarak görülüyor. Opel bu nedenle, özellikle uzun yolculuklarda koltuklarin omurga için optimum konfor ve destek sunuyor olmalarina çok önem veriyor.

Açiklamada konuya iliskin degerlendsirmesine yer verilen Opel Koltuk Yapilarinin Gelistirilmesinden Sorumlu Stefan Koob, "Sürücü ve yolcular, araçtaki baska hiçbir bilesenle, koltuk kadar yogun bir sekilde temas halinde olmuyor. Bir otomobil üreticisi olarak amacimiz, müsterilerimizin uzun yolculuklarini çok daha konforlu hale dönüstürmek. AGR koltuklar, müsterilerimize üst düzey konfor sunuyor ve uzun vadede sirt agrisi riskini de önlüyor." ifadelerini kullandi.

Stefan Koob, "Opel olarak oturma konforunun yayginlasmasina her zaman önem verdik. Bu da otomobilde herkesin iyi bir koltuga oturmaya hakki oldugu anlamina geliyor." degerlendirmesinde bulundu.

-2003 Opel Signum: Ergonomik AGR koltuklara sahip ilk Opel

Açiklamada aktarilanlara göre, 2003 yilinda Opel Signum’un ergonomik koltuklari otomotiv endüstrisinde yeni bir standart belirledi. Devaminda saglikli koltuklar Opel model ürün gamina yayilmaya basladi. Bir otomobilde, öncelikle uzun yol yapan kisilerin ve sirket araci sürücülerinin en önemli unsuru olan koltuklar, çok sayida ayarlama islevi ve AGR sertifikali ergonomileriyle her sürücü için hayati kolaylastiriyor. Böylece saatler süren sürüsten sonra bile dinlenmis bir sekilde ve rahatsizlik hissetmeden araçtan iniliyor.

2003’ten birkaç yil sonra, 2010 yilinda esnek yapisiyla küçük MPV Opel Meriva, AGR sertifikali koltuklarla ilk kez yollara çikti. Meriva’nin kapsamli entegre ergonomi sistemi, ergonomik koltuklar, ters yönlere açilan FlexDoors kapilar, degisken FlexSpace arka oturma konsepti ve FlexFix bisiklet tasiyicisindan olusuyordu.

-Farkli vücut tipleri için farkli AGR sertifikali koltuk seçenekleri

Opel, bugün Astra, Crossland ve Grandland modellerinde konfor veya daha çok sportif hatlara sahip farkli AGR koltuk tipleri sunuyor. Sürücü ve ön yolcunun rahat ve sirt dostu bir oturma pozisyonunun keyfini sürebilmesi için AGR sertifikali koltuklarda sürücü için 10 ve ön yolcu için 6 farkli ayar seçenegi mevcut.

Koltuk formundan bagimsiz olarak çogu sürücü koltugu modelinde, elektrik ayarli ileri-geri, yükseklik, egim, sirtlik egimi, uyluk destegi, bel destegi ve koltuk minderi ile soguk kis günleri için isitma islevleri bulunuyor.

-Ürün gaminin tepe noktasi: Grandland GSe ve Astra GSe’nin performans koltuklari

Yeni GSe performans koltuklari, Opel’in saglikli koltuk teknolojisindeki en güncel gelismeleri temsil ediyor. Grandland GSe, Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe modellerindeki siyah Alcantara ön koltuklar, özellikle güçlü destekleriyle dikkat çekiyor. Astra GSe modellerindeki koltuklar, tamamen entegre koltuk basliklarina sahip. Bir diger dikkati çekici detay ise sirtlik üzerine elektrik kaynagi ile sabitlenen gri serit oldu.

Ayrica koltuk sirtliginin tabanindaki ve koltuk minderindeki dikisli desen GSe’ye özgü olup, kusursuz siyah üzerine sari GSe logosu koltuk sirtligini süslüyor. Versiyona bagli olarak, AGR sürücü koltugunun konforu, sogutma islevi ile daha da artirilabiliyor. Ek olarak, hafiza islevi de kullanim kolayligini ve islevselligi destekliyor.

Opel’in AGR sertifikali ergonomik koltuk sunulan modelleri "opel.com.tr" internet adresi üzerinden incelenebiliyor.