Büyükler Türkiye Kupasi Kürek Sampiyonasi Köycegiz'de basladiÖmer Kundakçi

Büyükler Türkiye Kupasi Kürek Sampiyonasi Köycegiz'de basladiÖmer Kundakçi

MUGLA (AA) - Türkiye Kürek Federasyonu tarafindan düzenlenen Büyükler Türkiye Kupasi Yarislari, Mugla'nin Köycegiz ilçesinde basladi.

Yarislarda depremde hayatini kaybeden Adiyaman Gençlik ve Spor Kulübünün kürek sporculari anildi. Sporcular, depremde hayatini kaybeden Mir Berke Mutlu, Halil Ibrahim Elvermez, Mehmet Kadir Özbilgin ve Alper Efe Tastas'in isimlerinin verildigi kategorilerde yaristi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi ile Köycegiz Belediyesinin destekleriyle gerçeklestirilen sampiyonaya Fenerbahçe, Galatasaray, Sisecam Spor Kulübü, Hereke Nuh Çimento Kürek, Rize Gençlik ve Spor, Istanbul Kürek ve Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) spor kulüplerinden 125 sporcu katiliyor.

Sporcular, Köycegiz Gölü Su Sporlari Merkezi'nde olusturulan parkurda, 2 bin metre mesafede büyükler, 23 yas alti ve 19 yas alti kategorilerinde tek çifte (1x), iki çifte (2x), iki tek (2-), dört çifte (4x), dört tek (4-) ve sekiz tek dümencili (8+) kategorilerinde mücadele ediyor.

Hirvatistan'in baskenti Zagreb'de 14-16 Nisan'da yapilacak Gençler Avrupa Sampiyonasi Uluslararasi Zagreb Yarislari için milli takim seçme testi de kadinlar ve erkekler U17 ve U19 kategorilerinde tekli ve ikili olarak 2 bin metre üzerinden yapiliyor.

Türkiye Kürek Federasyonu Baskani Erhan Ertürk, yarislari, tarihin en büyük afetinde kaybettikleri arkadaslarinin anisina yaptiklarini belirterek, "Milletçe yaralari sarmaya çalisirken biz de isimizi iyi yaparak elimizden geldigince onlara destek olmaya çalisiyoruz. Burada milli takimimizi seçtik. Milli takimimizda disarida basari alip bir nebze de olsa ülkemizi sevindirebilirsek çok mutlu olacagiz." dedi.

Yarislarin çok güzel hava sartlarinda gerçeklestirildigini ifade ede Ertürk, alinan güzel derecelerle yurt disinda da iyi isler yapacaklarina inançlarinin tam oldugunu kaydetti.

Ilk gün yarislarinda dereceye giren sporculara madalyalari düzenlenen törenle verildi.

Sampiyona yarin yapilacak yarislarla sona erecek.