Galatasaray Kulübünün mali kongresiErcan Çakar- Eski kulüp baskani Burak Elmas: "Çalismalarimiz sonucunda kulübümüzün net borçluluk oranini son yillarin en düsük seviyesine getirmeyi basardik"

Galatasaray Kulübünün mali kongresiErcan Çakar- Eski kulüp baskani Burak Elmas:
"Çalismalarimiz sonucunda kulübümüzün net borçluluk oranini son yillarin en düsük seviyesine getirmeyi basardik"

ISTANBUL (AA) - Eski Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas, görev sürelerinde kulübün borçluluk oranini son yillarin en düsük seviyesine getirmeyi basardiklarini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen yillik olagan mali genel kurul toplantisinda konusan Elmas, görev sürelerinde Galatasaray'in menfaatlerini en önde tuttuklarini belirterek, "Bu görev, bizim için asla bir iktidar mücadelesi olmadi. Bu, Galatasaray'a verecegimiz hizmet yarisiydi. Göreve geldikten sonra önceligimiz, Galatasaray'in sürdürülebilir olmayan finansal yapisini düzeltmek ve bu düzeltmeyi yapmak için zor kararlari alma cesaretini gösterebilmek üzerine kuruluydu. Bunun için önemli projeleri hayata geçirmeye çalistik. Bunlari yaparken, camiamizin üyelerinden gelen geri dönüsleri dikkatle dinledik. Bunlarin yaninda Galatasaray'in ancak tüm kurumlariyla beraber güçlü olabilecegi bilinciyle hareket ettik." diye konustu.

Burak Elmas, zor bir dönemde göreve geldiklerini anlatarak, "Henüz pandemi sürecinden yeni çikan, sezon basi kombine gelirlerinden yoksun, naklen yayinlari avro bazinda erimekte olan bir spor ekonomisi, denk bütçe verme mecburiyeti gerektiren ve borçlanma yasagi getiren Bankalar Birligi anlasmasi, federasyonun getirmis oldugu futboldaki yabanci sporcu transferi limiti gibi birçok gerçeklikle göreve basladik. Tüm bu gerçeklik içerisinde kulübümüzün ileriye dönük finansal yapisini ciddi sekilde koruyacak kararlar aldik." ifadelerini kullandi.

Galatasaray Kulübünde kurumsallasmaya büyük önem verdiklerini aktaran Elmas, "Bütün bu çalismalarimiz sonucunda kulübümüzün net borçluluk oranini son yillarin en düsük seviyesine getirmeyi basardik. En büyük maliyetimiz olan futbolcu ücretlerine de ciddi sekilde egildik. Futbolcu maliyetlerinde ciddi anlamda kontrollü bir sekilde gitmeye çalistik. Yeni yaptigimiz kontratlari bir milyon avro seviyesinin altinda maaslarla yaparak, genç sporcular transfer etmek istedik." degerlendirmesinde bulundu.

Burak Elmas, kulübün gayrimenkulleriyle ilgili önemli adimlar attiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Uzun yillardir isgal altinda olan Galatasaray Adamizin merhum baskanimiz Mustafa Cengiz döneminde baslatilan hukuk mücadelesini yakindan takip ederek çok kisa sürede davalari kazandik. Galatasaray Adamizi dönemimizde tahliye etmeyi basardik. Florya projesinde ihale çikilmisti ama daha sonra iptal edilmisti. Burada Emlak Konut'a ait olan arazinin Galatasaray'a kazandirilma projesi vardi. Bu proje yönetimlerde devamliligin güzel bir örnegi oldu. Bu, sevgili Erden Timur ile beraber defalarca konustugumuz, kendisinin de fikri olan ve daha sonra da Sayin Baskanimiz Dursun Özbek'in tecrübe, bilgi ve birikiminden yararlandigimiz çok önemli bir projeydi. Bu projede çok önemli adamlar atildi. Bugün Sayin Baskan ve ekibinin, Galatasaray tarihin en önemli projelerinden olan bu projeyi sonuçlandirmasindan dolayi çok mutluyum. Kendilerine de göstermis olduklari büyük basari için tesekkür ve tebrik ediyorum."

Genel kurulda Burak Elmas yönetiminde baskan yardimcisi olarak görev yapan Bikem Kanik da dönemleriyle ilgili mali konular hakkinda bir sunum yapti.


- Iki dönem tek seferde oylanacak


Kongrede, kulüpte 2022 yilinda görev yapan eski baskan Burak Elmas ile mevcut baskan Dursun Özbek dönemleri tek seferde oylanacak.

Kulüp tüzügüne göre iki dönemin mali ve idari bakimdan ayri ayri ibrasi üyelerin oyuna sunulmasi gerekirken, eski divan kurulu baskani Esref Hamamcioglu'nun önerisi üzerine iki dönemin tek seferde oylanmasi genel kurulda oy çokluguyla kabul edildi.