Van'da ekipler sinir hattindaki karla mücadele çalismalarini sürdürüyorYilmaz Kazandioglu

Van'da ekipler sinir hattindaki karla mücadele çalismalarini sürdürüyorYilmaz Kazandioglu

VAN (AA) - Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Çaldiran ilçesinin yüksek rakimli bölgelerinde bulunan mezra, yayla ve sinir karakollarina ulasim saglanan yollarda karla mücadele çalismalarini sürdürüyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ilçedeki 85 mahalle ve 35 mezraya hizmet veren Yol Yapim Bakim ve Onarim Daire Baskanligina bagli karla mücadele ekipleri, martta da Iran sinirinda bulunan 3 bin rakimli mezra, yayla ve sinir karakollarinin yollarini açmak için çaba gösteriyor.

Ilçeye 56 kilometre uzakliktaki Asagi Gülderen Mahallesi Dayanç mezrasi ve Uzun Tekne Karakol yolunda çalisan ekipler, kar kalinliginin yer yer 3 metreyi buldugu bölgede güçlükle ilerleyebiliyor.

Çaldiran Santiye Sefi Orhan Sarikaya, Iran sinirinin sifir noktasinda karla mücadele çalismasi yaptiklarini söyledi.

Bölgede 16 personelin 8 is makinesiyle görev yaptigini belirten Sarikaya, "Büyüksehir Belediyesi Çaldiran Santiye Sefligi olarak hudut hattindaki karla mücadele çalismalarimiz devam ediyor. Sinir hatti boyunca hem mezra hem yayla hem de sinir karakollarinin yollarini temizliyoruz. Yer yer 3 metreyi bulan kar var. Ekiplerimiz özveriyle çalismalarina devam ediyor. Tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum." diye konustu.

- Bahçesaray yolunda kar etkili oldu

Van'in Bahçesaray ilçesinde de kar etkili oldu.

Ilçeden Van'a gelen bazi sürücüler, Karabet Geçidi yakinlarinda araçlarinin tekerleklerine zincir takarak ilerleyebildi.

AK Parti'nin teskilat temayül yoklamasi için partililerle kente gelen AK Parti Ilçe Baskani Cumali Sabirli, 25 Mart'ta da kar yagisinin devam ettigini, araçlarin ilerlemekte zorlandigini söyledi.